Четвъртък, 25.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Военно учение или терористична атака

Main Pic
Публикувана: 28.06.2022
Автор: Б. Гил
Прочетена: 564
Коментари: 0
Спасители в Украйна претърсват развалините на търговския център, търсейки още жертви на руския ракетен удар, при който загинаха най-малко 18 души в понеделник. Най-малко 59 други имаха нужда от медицинска помощ, а 25 от тях бяха хоспитализирани.
 
Украински и западни лидери наричат ​​удара военно престъпление и терористична атака.
 
Президентът на Украйна Владимир Зеленски нарече това „една от най-смелите терористични атаки в европейската история“. Той каза, че повече от 1000  купувачи и работници са били в мола в град Кременчук по време на атаката на руските военни срещу цивилната цел.
 
Борейки се със сълзите, оцеляла на име Катерина Ромашина, която е била в мола по това време, каза „трябва да си истинско чудовище“, за да бомбардираш търговски център.
 
Западните лидери, които се срещнаха на срещата на върха на Г-7 в Германия, осъдиха агресията на Русия и нарушенията на правата на човека. Лидерите на Г-7 казаха, че "безразборните атаки срещу невинни цивилни представляват военно престъпление".
 
„Русия не може и не трябва да спечели“ войната в Украйна, каза френският президент Еманюел Макрон, обявявайки, че атаката срещу търговския център в понеделник е „ново военно престъпление“.
 
Ударът е нанесен по време на залп от руски ракетни удари в цяла Украйна, включително в столицата Киев. Уейн Джордаш, британски адвокат, помагащ на Украйна да разследва военни престъпления, каза, че изглежда, че в близост до мола няма военни цели, които дори биха могли да бъдат използвани като претекст за атаката в мола, но разследването продължава. Той каза, че фабрика наблизо също е била ударена.
 
Главният прокурор на Украйна Ирина Венедиктова коментира, че ракетната атака е едно от руските "престъпления срещу човечеството", като отбеляза, че Москва "систематично обстрелва цивилна инфраструктура с цел да плаши хората, да убива хора, да внася терор в нашите градове и села "
 
Кървавата инвазия на режима на Путин има за цел да принуди Украйна да предаде своята територия и да признае т. нар. суверенитет на Русия над Крим, който Москва взе от Украйна по време на администрацията на Обама.
 
Християни от различни страни по света продължават да полагат усилия да помогнат на бедстващите украинци по различни възможни начини.
 
Снимка: Вячеслав Прадко
Източник: CBN News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg