Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Чуй Божия призив!

Main Pic
Публикувана: 27.09.2022
Автор: Гари Уилкерсън
Прочетена: 607
Коментари: 0
От малък пътувах с баща ми, докато той проповядваше из страната. Това беше времето на движението Исус веднага след 60-те години. Сексуалната революция и войната във Виетнам бяха в ход и имаше огромна криза сред младите хора. Видях всички тези хора, които бяха сякаш закоравели в ума си. Някои от тях бяха в банди, а други употребяваха сериозни наркотици, но след като чуха Словото, стотици и стотици млади хора отдадоха живота си на Христос.
 
Както казах, бях млад, така че не разбирах точно какво се случва, но усетих силата на Светия Дух да трансформира живота и на мнозина и се вълнувах от това. Доколкото си спомням, никога не съм искал да бъде футболист, пожарникар или полицай. Знаех, дори когато бях само на шест години, че ще бъда проповедник. Понякога ми е било трудно и понякога ми се искаше да правя нещо друго, но дълбоко в себе си винаги съм знаел, че това е призивът на Бога в моя живот. Освен това имах късмета да имам баща, който ме насърчаваше да следвам Божия призив и да бъда себе си.
 
Ако се опитвате да бъдете човек, различен от този, който Бог ви е създал, или да имитирате пътя на някой друг, това ще ви изяде отвътре. Виждал съм това толкова много пъти в служението, особено по отношение на връзката баща-син. Виждал съм толкова много от синовете да се опитват да бъдат копие на бащите си.
 
Това пренебрегва истината на Писанието, където се казва: „Защото на един се дава чрез Духа изказване на мъдрост, а на друг изказване на знание според същия Дух, на друг вяра чрез същия Дух, на друг дарби на изцеление от един Дух, на друг вършенето на чудеса, на трети пророчество, на трети способността да различава духовете, на трети различни видове езици, на трети тълкуването на езици. Всички те са упълномощени от един и същи Дух, който разпределя на всеки поотделно, както иска” (1 Коринтяни 12:8-11, ESV).
 
Наистина вярвам, че ще бъдете удовлетворени от работата си, когато правите това, към което Бог ви е призовал. Вместо да сестремите да бъдете нещо друго, по-добре се молете: „Благодаря Ти, Исусе, че ми даде тези дарове и ми позволи да ги използвам, за да благославям другите около мен.”
 
World Challenge
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg