Четвъртък, 18.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Опасен урок

Main Pic
Публикувана: 24.11.2022
Автор: Грег Лори
Прочетена: 778
Коментари: 0
Някои хора смятат, че могат да се справят с дявола. Може би дори сте виждали някои телевизионни проповедници да се подиграват на дявола и да го наричат ​​с разни имена.
 
И все пак Библията ни казва: „Архангел Михаил, като се бореше с дявола, когато спореше за тялото на Моисей, не посмя да повдигне против него хулително обвинение, но каза: „Господ да те смъмри!“ (Юда 1:9 NKJV).
 
Ако някой толкова могъщ като архангел Михаил не би се занимавал с дявола, тогава колко повече ние трябва да стоим далеч от него? Яков ни казва: „Противете се на дявола и той ще бяга от вас“ (4:7).
 
В книгата Деяния на апостолите намираме история за едни мъже, наречени синове на Скева, които се смятали за екзорсисти. Между другото, днес има хора, които казват, че имат служение на екзорсизма, но в Библията няма такова служение. Откриваме примери за изгонване на демони, но никой не е призован да бъде екзорсист. Всъщност единственото споменаване на екзорсистите в Библията се отнася до хора, които дори не са били вярващи в началото.
 
Ето в какви проблеми се забъркаха синовете на Скева. Те намериха човек, който беше обладан от демон и му казаха: „Ние те прогонваме чрез Исус, Когото Павел проповядва“ (Деяния 19:13 NKJV).
 
Злият дух отговори: „Исус познавам и Павел познавам; но кой сте вив?" (стих 15 nkjv). Тогава мъжът ги нападна и едва не ги уби.
 
Трябва да се държим на разстояние от дявола. Той е много по-силен, отколкото си мислим. Не си играйте с греха и не си играйте със Сатана.
 
Вместо това, ето какво трябва да направим: „Бъдете силни в Господа и в силата на Неговото могъщество“ (Ефесяни 6:10 NKJV).
 
Преди да каже нещо за обличането на Божието всеоръжие, Библията ни казва да стоим в Господа и в Неговата сила. Тя ни съветва да стоим здраво вкоренени в Неговата мощ.
 
Източник: Harvest.org
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg