Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Световното първенство по футбол - възможности за благовестие

Main Pic
Публикувана: 24.11.2022
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 599
Коментари: 0
Според християнската организация Open Doors, която следи за състоянието на преследваните вярващи по света Световното първенство по футбол, провеждано в Катар, „ще бъде добра възможност за многото християни, които са дошли в страната, било по работа, като част от екипи от журналисти, или като част от квалифицирани екипи, да споделят своята вяра“.
 
„Тук има много възможности за споделяне на Благата вест, защото има голям интерес да се чуе за вярата, духовността или любовта към Бога. Катар не е твърда почва, както може би понякога се случва в Европа. На Стария континент хората толкова са свикнали с името на Исус, че може да им е трудно да преживеят лична среща с Бога и да имат истинска връзка с Господ Исус Христос“.
 
Ето защо ние сме призовани да се молим за християните в Катар, за да „можем да бъдем светлина и сол в нашата работа и в нашите социални кръгове“.
 
Организацията също така призовава да се молим „за мюсюлманите, които искат да чуят за Христос, но се борят срещу натиска на семействата си или страха да не бъдат отхвърлени от своята среда“.
 
„Нека се молим за емира, Бог да му даде мъдрост да управлява страната за всички и да има повече справедливост за уязвимите и Божията ръка да може да се види през християните“, добавят от Open Doors.
 
Нека да се молим „за всички онези чужденци, които никога не са влизали в църква и които смятат, че не се нуждаят от Бога, за да могат да имат тази среща с Исус в пустинята, да могат да изпитат Божията прошка и доброта и животът им да може бъдете преобразени за Божията слава”.
 
От Open Doors посочват, че „отбелязването на Световната купа привлече много вниманието на политиците към историята на човешките права в страната“ и „значителното и въздействащо ангажиране с правителството на Катар е от ключово значение за подкрепа на нашите усилия за укрепване на църквата”.
 
„Затова ви призоваваме да се молите за нашите усилия за застъпничество и църквата в Катар“, подчертават говорителят на Open Doors и служителят на Care4You.
 
Те също така дават три препоръки „на нашите защитници, когато се ангажират с политиците: задайте инициативи на местно ниво за обучение на населението относно религиозна толерантност и многообразие; разрешаване на религиозни организации без официална регистрация да работят в страната; и премахване на всяка разпоредба, която преследва лица за мирно упражняване на тяхната религия”.
 
Open Doors
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg