Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Папата с призив към палестинците

Main Pic
Публикувана: 29.01.2023
Автор: Ройтерс
Прочетена: 330
Коментари: 0
В неделя папа Франциск призова Израел и палестинците да се включат в диалог в стремеж към постигане на мир, изразявайки съжаление за неотдавнашното насилие в региона.
 
Папата каза, че е много натъжен от новините за палестинците, убити по време на израелските антитерористични операции, както и от смъртта на израелски евреи при стрелба в синагога в петък.
 
„С голяма болка чувам за новините, идващи от Светите земи... Спиралата на смъртта, която се разраства всеки ден, не прави нищо друго, освен да убие малкото доверие, което има между тези два народа“, каза той.
 
„Апелирам към двете правителства и международната общност и ги моля да намерят незабавно, без да губят време, други пътища, които включват диалог и искрено търсене на мир“, добави той.
 
Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху обеща в събота "силен, бърз и точен" отговор на нападението срещу синагогата в покрайнините на Ерусалим, след като израелските военни изпратиха още войски в окупирания Западен бряг.
 
Нападението над евреи в Ерусалим последва израелска атака в четвъртък в град Дженин на Западния бряг, при която бяха убити девет палестинци, включително седем въоръжени мъже, и трансграничен огън в петък между Израел и Газа.
 
Най-малко 30 палестинци - бойци и цивилни - са били убити на Западния бряг от началото на месеца.
 
Източник: Premier Christian News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg