Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Лишени от баланс

Main Pic
Публикувана: 01.02.2023
Автор: Грег Лори
Прочетена: 390
Коментари: 0
Срещал съм хора, които имат впечатляващи познания върху Библията, знаят гръцки, иврит и арамейски и имат обширни познания по история. Те могат да ви заслепят с това, което знаят. Но личният им живот е в хаос.
 
Те не могат да задържат своя брачен партньор. Те не могат да живеят правилно пред Бога. И  винаги падат в грях и имат различни проблеми. Проблемът е, че те са дисбалансирани. Тези вярващи имат знанието. Те знаят добре доктрината. И ако седнете и говорите с тях, те ще знаят много повече, отколкото вие. Но животът им е дисбалансиран.
 
Понякога съм виждал това при хора, които обичат да изучават библейските пророчества. Това е почти като хоби за тях. Аз твърдо вярвам в предстоящото завръщане на Исус Христос. Вярвам, че грабването на църквата може да се случи по всяко време. Но някои хора, в пламенността си да видят изпълнението на библейските пророчества, правят прибързани заключения.
 
Има християни, които изпадат в други крайности. Те не знаят много добре библейската доктрина или какво учи Библията по определени теми, но са страстни за вярата си в Исус Христос. Може да ги чуете да казват неща като: „Нека не се караме за доктрината. Просто обичам Исус.“
 
Това звучи хубаво, но е опасно твърдение. Библията ясно учи, че в последните дни ще има фалшиви християни, фалшиви евангелия и дори фалшиви чудеса. Ако не сме внимателни, може да се окаже, че обичаме грешния Исус. В крайна сметка може да повярваме на грешното евангелие. Това е мястото, където виждаме важността на доктрината.
 
Имаме нужда от баланс между двете области, които работят заедно. Библията ни казва: „И всеки, който има тази надежда в Него, очиства себе си, както и Той е чист“ (1 Йоаново 3:3 NKJV).
 
Можем да имаме разбиране и вяра в пророчествата, фактите и цифрите. Но ако това не се отразява на начина, по който живеем, тогава пропускаме смисъла.
 
Източник: Premier Christian News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg