Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Еврейски църковни водачи с изявление относно насилието

Main Pic
Публикувана: 01.02.2023
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 871
Коментари: 0
Църковните лидери в Ерусалим публикуваха отворено писмо, призоваващо за „сдържаност“ и „самоконтрол“ в опит да се сложи край на „експлодиращия, безсмислен цикъл на насилие в Светите земи“.
 
Те нарекоха насилието, довело до смъртта на 32 палестинци и седем израелци, „самоувековечаващо се“ и призоваха всички да работят заедно за намаляване на напрежението.
 
По-рано тази седмица папа Франциск призова израелците и палестинците да спрат "спиралата на смъртта". Коментарите дойдоха, след като палестински стрелец уби седем души и рани други трима при стрелба в синагога в покрайнините на Йерусалим.
 
Преди атаката израелските военни самолети удариха Газа през нощта, като палестинците върнаха две ракети. Атаките се смятат за едни от най-лошите дни на насилие на Западния бряг, виждани от години.
 
Църковните лидери предупредиха, че насилието ще продължи да ескалира без решителни действия.
 
Отвореното писмо гласи: „След тази последна, трагична вълна от насилие, ние се молим за убитите и ранените и молим Бог да остане близо до техните семейства и близки.
 
„Молим се и за изцеление на ранените и Всевишният да даде сила и постоянство на тези, които се грижат за тях.
 
„Накрая молим Бог да даде мъдрост и благоразумие на политическите лидери и хората с влияние от всички страни, като ги накара да измислят начини да ни помогнат да преодолеем насилието, да запазим нашите общности в безопасност и да работим неуморно, за да постигнем справедливо и мирно решение за нашата любима Света земя.”
 
Източник: Premier Christian News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg