Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Клеветници

Main Pic
Публикувана: 22.03.2023
Автор: Диляна Николова
Прочетена: 517
Коментари: 0
Смятаме ли, че винаги преценката ни за другите е вярна? Грешили ли са в преценката си някога за нас? Ако да, защо ние да сме застраховани да не бъркаме спрямо другите?
 
Отворени ли сме да променим мнението си? Като го променим, осъзнаваме ли, че би могло да сме наранили, лишили, ощетили другия с неправилното си оценяване, съответно поведение, и, че е нужно да изразим и външно факта, че сме осъзнали грешката си?
 
Дяволът разделя и владее. Той е баща на лъжата. Клевети Божиите хора денем и нощем, както го пише.  Пред кого ги клевети? Пред Бога, защото иначе защо ще ни е нужен адвокат, Който всякога ходатайства отдясно на Отца. Пред човеците. И най-вече пред единоверците ни. Защото в единодушието е благословението (133 Псалм), а сатана не иска да сме благословени и силни. 
 
Дали сатана не е клеветил вас пред братята? 
 
Дали не е клеветил братята пред вас? Колко такива случая си спомняте? 
 
Няколко, когато е оклеветил вас...
 
Колко, когато е оклеветил някого пред вас? По-малко, почти николко, нали? Защото обикновено сме чувствителни като ни онеправдаят, но не и когато ние онеправдаваме... 
 
Дяволът е силен в измамата, заблудата, лъжата, когато го мислим за светъл ангел, който ни е открил някаква ”истина”. Затова в личната ни история има записани малко случаи на разкрити интриги и лъжи на лукавия... 
 
Нужна е голяма любов, за да не загърбиш този, който те онеправдава. Обикновено скачаме и си тръгваме. Другият не си и дава зор да ни спре, защото е с лошо мнение за нас. И така дяволската манипулация си остава неразкрита...
 
Затова Бог ни казва, че любовта покрива всички грешки. Защото тя ни кара въпреки всичко да търсим отношение и по този начин да дадем възможност да се изяснят нещата. 
 
По това ще ни и познаят, че сме Христови ученици, ако имаме любов помежду си... 
 
Добре е да сме наясно с това, когато си съставяме и изразяваме мнение за околните, особено ако са наши единоверци.
 
Нека всяко отношение, в което Бог благоволи, да бъде подкрепено от Него и оценено от тези, които са в него, за да може да се изпълни съвършено Божия план за него. Добре е да сме в Божията воля що касае връзките с човеците,  защото никое отношение не идва просто така в живота ни.
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg