Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Не отваряй врата на дявола!

Main Pic
Публикувана: 23.03.2023
Автор: Б. Холоуел
Прочетена: 565
Коментари: 0
Какво означава да отвориш вратата за злото - и как изглеждат демоничното обладаване, екзорсизмът и духовното изцеление в съвременната епоха? В свят, в който холивудските филми и телевизионни предавания твърде често включват ужасяващи сцени и въртящи се глави, наред с други очевидни признаци на духовно извращение, ние имаме точният източник, към който можем да се обърнем, за да разберем опасностите на демоничното: това е Божието слово, Библията.
 
Въз основа на това, което се вижда в Писанието, демоните са онези „безплътни личности“, описани както в Стария, така и в Новия завет.
 
Демоните са личности без тяло, които отчаяно искат да се вселят в някоя човешка душа. Те дори наричат тялото ни в Новия завет къща, в която искат да обитават. В една от своите притчи Господ Исус Христос казва, че демоните напускат човека и след това се връщат "в дома си", защото възприемат човешката душа като свой дом. … Те искат да живеят в нашето физическо тяло.
 
И тази битка за доброто и злото не е видна само в Писанията. Днес има редица християнски служители, които са се посветили на духовното освобождение на обладани хора и рутинно се занимават с тези въпроси, докато служат на своите църкви в съвременната епоха.
 
Някои хора са под влиянието на демони. Те са отворили врати и портали към демоничното в живота си и това е истински феномен. Невъзможно е да вярваш в Бога и да не вярваш в дявола. Невъзможно е да вярваш в ангели и да не вярваш в демони. С възхода на практиките на Ню Ейдж, повишената мания към хороскопите, допитването до екстрасенси и медиуми и възраждането на "гледането на ръка", гадаенето по кристали. Благодарение на подобни практики се наблюдава и ръст на демоничното обладаване у хиляди хора.
 
Много хора участват в спиритични сеанси и други окултни дейности, и това са очевидните неща, за които мислим, когато визираме вратите към демоничното. Но също така има много хора, които са пристрастени към порнографията и са разпъвали плътта си милион пъти. Сред тях има християни, които четат Библията си всеки ден, и се молят редовно, но въпреки това се питат: „Защо не успявам да победя този свой грях?“
 
Много християни не си дават сметка колко опасно е гледането на филми на ужасите или такива, изпълнени със сцени на насилие, разврат и извращения.
 
Това „не винаги е демон“, въпреки че хората понякога са подмамени от зли практики и се оказват подтикнати към грях, включително чрез употреба на наркотици и други дейности.
 
Не винаги демонът е в резултат на някакво пристрастяване, но ако непрекъснато и постоянно оставяте вратата отворена, нещо в крайна сметка ще влезе.
 
Не отваряйте вратата на дявола!
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg