Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

България и Македония – заедно пред Бога

Main Pic
Публикувана: 14.08.2006
Автор: ЕВ
Прочетена: 1109
Коментари: 0

От 21 до 23 юли т.г. 23-членен екип от християнска църква „Сион” посети гр. Крива паланка, където изнесе евангелизационен концерт, прекара време в молитва, благослови македонската нация и жителите на града.

Крива паланка е красив планински град, сгушен в западната част на планината Осогово. Там българската група беше приета с голям интерес и отворено сърце още при пристигането й. Оживените с много млади хора улици, детският смях, който се чуваше отвсякъде, любезните и отворени за взаимоотношения жители бяха впечатляващи за нас.

За концерта на група Н.О.И.С., състоял се на 22 юли, градът беше предварително информиран чрез разлепени плакати, които изясняваха и посланието – „Към бяло”. Участниците в евангелизацията отново поканиха хората по улиците на Крива паланка, като раздадоха над 600 брошури, които всички приемаха с отворени сърца.

Евангелизационният концерт продължи около 2 часа, но още преди началото вече имаше любопитни хора, които очакваха събитието с нескрит интерес. Посланието за спасение се носеше чрез музиката на авторските песни, които говореха за промяна, за смисъла на живота и копнежа за любов. Стана ясно, че всички тези търсения могат да бъдат намерени само в Бог. Последваха и лични свидетелства за променен и обновен живот на хора, потърсили и намерили Исус. Благата вест за спасение достигна до жителите на Крива паланка и чрез проповедта на п-р К. Чепилев, а пантомимата „Redeemer” с огромна сила потвърди изречените думи.

Най-любопитни и смели бяха децата и тийнейджърите, които танцуваха и се наслаждаваха на концерта с открит интерес. Открояваше се ентусиазмът на хора, които се занимават с музика или харесват стила на Н.О.И.С. Нескрит интерес имаше и в останалата част от присъстващите, които следяха това, което се случваше пред тях.

Инициативата създаде отлична възможност, за да бъдат представени в града п-р Йован и неговата съпруга Даниела.

След концерта всички зрители бяха поканени на следващия ден в хотела, където имаше кратко поучение върху Библията и библейските ценности. Раздадени бяха библейски материали.

Това събитие със сигурност ще има въздействие и ще се помни в Крива паланка.

Ето някои лични впечатления на участници в евангелизацията:

Даниела Димова: „Беше наистина вълнуващо. Хората бяха жадни и се вълнуваха, че нещо се случва в градчето им. Докато раздавахме брошури, всички ги приемаха много приятелски и ни благодаряха за вниманието. За мен беше истинско благословение да служа на тези хора!”

Милен Косев: ”Това беше прекрасно време за нас, вярвам, че и за хората от Крива паланка. Знам, че сърцето на Бог беше обърнато към всички и благоволението Му почиваше на тях. Преживяхме истинско благословение; усетих, че имаше много хора, които истински приемат поднесеното от нас послание. Не се съмнявам, че това послание ще бъде в сърцата им и ще даде плод. Жителите на Крива паланка видяха хора, които мислят по начин, различен от този на мнозинството техни съграждани. Виждах приятната им изненада. Мисля, че концертът изигра важна роля за създаване на добър имидж на църквата в този град.”

Кристиян Стоилов: „Беше много насърчително да наблюдавам хора, които се интересуват от това, което им представяхме. Открихме, че те искат внимание, а ние ги насочвахме към Този, Който ги обича. Имах възможност да разговарям лично с няколко момчета, които провокирах да се замислят върху смисъла на живота си и че имат Един приятел, Който истински е загрижен за тях. Лично на мен това преживяване ми донесе ново духовно обновление. Благодаря на Исус!”

Милен Косев

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg