Вторник, 11.08.2020

Вестник Евангелски

Стих на деня"Верен е Бог, чрез Когото сте били призовани в общението на Сина Му Исуса Христа нашия Господ." 1 Коринтяни 1:9

OnLine
RSS Facebook Twitter

Ребека Джеймс, носителка на Грами: “Не съм родена, за да бъда звезда”!

Main Pic
Публикувана: 02.06.2006
Автор: ЕВ
Прочетена: 748
Коментари: 0

“Аз не съм родена, за да бъда звезда, Бог ми е дал мисия да служа на хората”. Това са думи на световноизвестната поп-рок изпълнителка Ребека Сейнт Джеймс, която гостува за първи път в България. Концертът се състоя на 28 май, т.г., в зала “България”. Организатор беше Хармъни медия. По време на концерта Ребека Джеймс каза, че за първи път преживява толкова силно време на хваление и поклонение пред Бога на концерт. Кулминацията настъпи, когато цялата публика пееше изправена, заедно с изпълнителката, известната песен “Here I am to worship”. Залата ехтеше от издигнатите без музикален съпровод към небето гласове. Събитието е част от европейското турне на Ребека за промоция на новия й албум 'If I had one chance to tell you something', издаден в края на 2005 г. Ребека Джеймс започва да пее на 16-годишна възраст. Първият й албум излиза през 91 година. А до сега има 12 албума. Ребека е родена в Австралия, но живее в Америка. Тя е носител на наградата Грами. Основното послание, което носи по целия свят, е за живот в чистота. Тя се противопоставя на извънбрачния секс и вярва, че е възможно човек да живее в сексуална чистота. Специално за ЕВ Ребека Джеймс даде кратко интервю.

Какво е чистият живот за теб?

Чистият живот започва от сърцето. Действията ни са предизвикани от ума и от сърцето ни; от посвещенията, които сме направили. Чистотата на сърцето се постига чрез четене на Библията. Аз обичам да приемам истините, записани там. Изцяло съм отдадена на идеята за сексуална чистота преди брака. Когато бях на 15 години врез решение да се посветя на сексуална чистота и сега говоря за това навсякъде, където ходя.

Как хората възприемат това послание за чист живот?

Дълбоко в себе си хората разбират, че това е правилното виждане, но те се нуждаят от насърчение, за да устоят.

Как се сравяш в света на шоубизнеса?

Срещам предизвикателства. Животът ми е натоварен, защото постоянно пътувам. Имам много отговорности. Освен, че постоянно имам концерти и интервюта, пиша и книги. Не мога да се справя сама с всичко това. Дори имам песен, в която се пее: “Господи, помогни ми!”. В такива моменти се моля: “Боже, не мога да се справя сама с всичко това. Дай ми сила и ме вдъхнови!”. И Бог го прави!

 Какво правиш през последните 10 минути, преди да излезеш на сцената?

През последните 10 минути преди да изляза на сцена, се събираме с музикантите да се молим за концерта. Искаме да представяме Бог по най-подходящия начин. Освен това, преди концерти, слушам подходяща християнска музика, за да се настроя. Правя си и списък с нещата, които трябва да свърша по време на концерта.

Албумът ти се казва “If I had one chance to tell you something” (“Ако имах поне един шанс да ти кажа нещо”). Какво ни казваш, след като вече имаш този шанс?

Единственото, от което всеки се нуждае да чуе, е, че е обичан. Това казвам на всеки един човек: “Ти си обичан!”

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg