Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Нуждите на един мъж

Main Pic
Публикувана: 04.09.2006
Автор: Уенди Биъри
Прочетена: 1072
Коментари: 0

Надявам се, че ние, жените, мислим за нуждите на мъжете си и искаме да ги разберем. Много от нас се оплакват, че мъжете им не ги разбират. Важно е обаче и ние да проявим усилия, за да разберем нуждите на мъжете си.

Когато един мъж иска да говори за финанси, той прави това, за да се стигне до някакво решение. Когато решението е взето, мъжът го приема за окончателно и твърдо. Жената по-скоро изразява чувствата си относно финансовото състояние, а не мисли за конкретно разрешение.

Сериозен проблем може да се окаже, ако жената се оплаква от заплатата на мъжа си. Мъжете обикновено искат да изкарват голяма заплата. Те правят всичко възможно, за да го постигнат и ако чуят критика относно тяхното заплащане, това няма да им се отрази добре. Мъжът иска да усеща, че съпругата му се чувства добре обгрижена от него. Обаче той не може да върши чудеса! Жената трябва да се старае да харчи пари според доходите, а не според желанията си. В противен случай мъжът ще се почувства неуспешен.

Ако семейството представлява един отбор, как ще успее да се справи, щом постоянно някой напада другия?

Разбира се, трябва да има опити за разговор, но съпрузите трябва да целят да стигнат до разрешение, а не до демотивация на някого.

Друго важно нещо за мъжа е да знае, че живее тук и сега. Тъй като мъжете подреждат живота си в кутии, те предпочитат да живеят сега. Не помнят толкова от миналото си, защото не правят емоционални връзки както жените. Мъжете искат да живеят достойно в сегашно време.

Всеки мъж е правил грешки, но не му е приятно, когато постоянно му се напомня за тези грешки. Той много добре знае, че не всяко решение е подходящо и не всяка негова дума е казана на място. Той знае, че не всеки път успява да мисли за нуждите на жена си. Мъжът не желае да живее в сянката на неуспеха.

Един мъж не обича да плаща за грешките на други мъже. Ако една жена е излъгана от друг мъж, това я прави недоверчива към мъжете. Ако тази жена не се доверява на съпруга си, той ще се чувства разочарован. Дори да е перфектен съпруг и баща, ако тя се отдалечава от него, той ще изгуби надеждата, че може да я спечели.

Другото важно нещо за мъжа е да знае, че жената разпознава различните отговорности, които той има. Когато се оженихме с Кевин, той ми обръщаше много внимание. Говорехме си непрекъснато, купуваше ми малки подаръци, прекарвахме много време заедно. Той имаше много емоционална енергия, която даваше на мен. Но сега, с три деца, не е същото. Животът стана по-сложен – трябва да мислим и за децата си, а не само един за друг. Ако очаквах същото внимание от Кевин както преди, атмосферата вкъщи никак нямаше да бъде приятна. Но аз трябваше да проумея голямата картина, която включва всичко, което той върши за семейството.

Мъжете искат да бъдат успешни, а жените – сигурни. Когато мъжът усеща, че съпругата му иска той да бъде успешен и действително мисли, че е такъв, тогава ще му бъде много по-лесно да я обича. Но най-важното от всичко за мъжа и за жената е приятелството. Приятелството ще расте, докато се стараем да се разбираме взаимно.

Кой може да ни помогне да разбираме нуждите на съпруга ни и да ги реализираме? Само Бог! Той може да ни даде силата, мъдростта и търпението да го направим. Той не се страхува от разликите между мъжете и жените. Той ни е създал. Въпреки че ние не сме първото семейство като Адам и Ева, Той се грижи за нас, както се е грижил за тях. Бог има хубав план за нашите семейства.

(Идеите са от книгата „Мъже са като гофрети, жените са като спагети” от Бил и Пам Фарел.)

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg