Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Живот, който оставя следа

Main Pic
Публикувана: 14.09.2006
Автор: Ивайло Ябълкаров
Прочетена: 917
Коментари: 0

От 3 до 5 септември в Стара Загора се проведе поредната конференция, организирана от “Мисия – Възможност”. Домакин беше ЕПЦ Стара Загора. Темата на семинара – “Живот, който оставя следа”, беше насочена предимно към пастори и ръководители на служения. Освен стотината гости на лекциите присъстваха много вярващи от Стара Загора и района.

Двамата говорители Дейл Йъртън и Ед Хюи от САЩ говориха предимно за живота на двама от големите старозаветни пророци Илия и Елисей. Те дадоха конкретни примери за това, как Бог работи върху убежденията на пророците, как Той ги свързва в приятелство, как изгражда увереност в тях, учейки ги да гледат на нещата от живота през Неговите очи. Припомниха ни как Бог изпълва сърцето на Илия със състрадание към творението и как Елисей взе изпита си за вярност.

Всички тези теми говорителите свързаха с нашия живот и служение. Основното поучение бе как да променим служението си и по този начин да оставим следа в живота на хората.

Организаторите ни информираха за два следващи семинара. Първият е Международната алфа-конференция – 22–23 септември т.г. в София. Алфа-курсът е отлично средство за подпомагане воденето на домашни групи. Другият семинар е на тема “Успешни родители в един деструктивен свят”. Той ще се проведе на 17 и 18 ноември т.г. в София. За повече информация най-добре се обърнете към “Мисия – Възможност”.

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg