Вторник, 23.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

В акция: да изпълним заповедта на Исус

Main Pic
Публикувана: 18.09.2006
Автор: Лъчезара Йосифова
Прочетена: 1352
Коментари: 0

Семейство Александър и Любов Желеви, които от 20 години живеят в Берн, служат на вярващи в България, Швейцария и други страни. И двамата са мисионери, а енергичният Сашо по професия е оперен певец и музикант, служи на Бога и като хвалител. Любов, която отговаря на името си, е художник с много изложби зад гърба си. Те са основатели на ВG-Ministry – международно служение, което дава много плодове за благовестието. Имат три деца – Панайот, Мария и Симон-Петър.

Сашо, би ли споделил по-важни моменти от историята на вашето служение?

Всичко започна през 1986 г., когато се преместих на работа в Швейцария. Явих се на конкурс за оперен певец в Берн и макар да се знаеше, че конкурсът бе предварително решен, Бог ми помогна да спечеля. И от 30 души мъже, които се явиха, спечелихме аз като тенор и един колега като бас. От атеистичната, антихристиянска система, която господстваше тогава у нас, с Божията помощ ние се установихме в Швейцария. Изпълни се едно пророческо Слово, което бяхме получили години преди това чрез благословени ходатаи – Исая 60:10: “И чужденците ще съградят отново стените ти и царете им ще ти служат...” Така разбрах, че Господ иска нови контакти за нашата нация.

Историята на служението е свързана с възобновяването и изграждането на духовните ценности в България, изгубени след дълги години на духовен мрак. Целта бе да се издигне мисионерско българско служение за евангелизация, молитва и хваление.

 

За тези 20 години сте установили контакт с много служения – евангелисти, пастори, хвалители, ходатаи, миряни от много страни в Европа...

Да, така е, чрез своите дарби те са служили на България. В първите години Господ Исус Христос създаваше връзки с много църкви и служения. По време на комунизма и нашето служение допринесе да се пренесат много Библии и литература за вярващи в страната ни. От 1990 г. започнахме всяка година, та досега да водим много служители в България. Те, от своя страна, са били благославяни от дълбоката вяра и упование в Исус на много вярващи в България. Всички тези чужденци са забелязвали дълбоката духовност и са били насърчавани от силата на наши християни да не загубят вярата си в годините на атеизма. Нашата молитва дълги години е била: “Господи, отвори сърцата на вярващи и от други нации, за да дойдат и те да съграждат стените на нашата страна заедно с българските вярващи!” Така се роди BG-Ministry – чрез контактите, които имаме, тук почнаха да идват много служители. Не сме ги убеждавали специално, те лично са идвали, за да изпълнят своята задача. Виждали са какъв потенциал има в България – в младите хора и в традициите. Винаги са били окуражени и са имали желание пак да дойдат.

 

Каква е целта на BG-Ministry? Това лято отново българо-швейцарски екип служи в градове и села у нас...

Целта е да се покайват хора, да подпомагаме местните църкви, да се изцеляват болни, да стават чудеса! Накратко казано – да идват нови души в Божието царство! Да, това лято служихме с български вярващи и моята съпруга Любов Желева, както и с едно благословено семейство от Берн. Семейство Валтер дойде с четирите си деца – три момчета тийнейджъри и едно 10-годишно момиче. С радост бяхме заедно на Господната нива – Беат, Мириам, Йошия, Сарайя, Альоша и Наташа. Всички заедно като дом са посветени на Исус и това е много насърчаващо. Най-големият им син, 17-годишният Йошия, служи мощно с проповеди и силна изцелителна дарба, която Бог му е дал. И тази година се изпълни призива на служението ни – много хора се покаяха и бяха изцелени, станаха много чудеса, местни църкви бяха насърчени.

 

С какво би насърчил нашите читатели?

Бих пожелал на читателите на “Евангелски вестник” да изпълняват Великото поръчение на Господ Исус Христос от Мат. 28:18–20! Вярвам, че това ще е огромно насърчение и благословение за тях...

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg