Четвъртък, 16.07.2020

Вестник Евангелски

Стих на деня"Исус му каза: Прогледай; твоята вяра те изцели." Лука 18:42

OnLine
RSS Facebook Twitter

Арабски църковни лидери отхвърлят християнския ционизъм

Main Pic
Публикувана: 24.09.2006
Автор: ЕВ
Прочетена: 841
Коментари: 0

Ерусалим. След края на войната между Израел и „Хизбула” в Ливан четири арабски църковни лидери от Ерусалим започват яростна атака срещу християни, които активно подкрепят израелската държава, като в това число косвено се включва и президентът Джордж Буш.

CNS News.com съобщава, че изявлението е публикувано седмица след резолюцията на ООН за спиране на огъня (14 август 2006 г.) от името на родения в Назарет католически патриарх Михел Сабат, двама арабски протестантски епископи и един арабски православен архиепископ. Те обвиняват, че християнската ционистка програма представя Евангелието като идеология на империята, колониализма и милитаризма.

“Ние категорично отхвърляме християнските ционистки доктрини като неправилно учение, което изкривява библейското послание на любов, справедливост и помирение”, се казва в изявлението.

Подписано от сирийския православен архиепископ Сверий Малк Мурад, от Сабат и от епископалния и лютеранския епископ в Ерусалим, общото изявление косвено се противопоставя и на президента Джордж Буш, и на неговата подкрепа за еврейския министър-председател Ехуд Олмерт относно оставянето на някои еврейски поселища в Западния бряг.

                                                                                 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg