Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Твоето влияние има значение

Main Pic
Публикувана: 25.09.2006
Автор: Грациела Атанасова
Прочетена: 858
Коментари: 0

Всеки човек има влияние – бащи и майки влияят над децата си; управители влияят над работниците си; църковните лидери влияят над членовете си.

Грешката идва, когато объркаме влиянието със силата.

Наистина хората с авторитет често могат да принудят останалите да се съгласят с тях. Но това е принуждение, не влияние. Влиянието е трябва да става внимателно. Циниците, които го наричат ‘манипулация’, грешат, защото

 истинското влияние пораства единствено от почва, напоена с любов.

  И любовта не е толкова свързана с манипулацията, отколкото с грубото използване на сила.

Исус има цялата сила във Вселената. Когато светът се обръща срещу Него и Неговото царство, Той пита учениците си: „Мислите ли, че не мога да се обърна към Отец Ми и Той няма веднага да изпрати дванайсет легиона ангели?” Разбира се, че е могъл да го направи! Следващата история помага да разберем защо никога не го е направил.

Един репортер веднъж попитал пастор, дали има начин Бог да промени света към по-добро. Пасторът казал: „Има свръхестествен и естествен начин.” Репортерът не искал безсмислици относно свръхестествения начина, така че попитал: „Какъв е естественият начин?” Пасторът отговорил: „Бог може да изпрати легиони ангели, които да ни накарат да правим това, което той иска да правим.” Репортерът бил объркан: „Какъв е свръхестественият начин?” Пасторът нежно отговорил: „Може да позволим на Бог да промени сърцата ни.”

 Да влияем на другите, означава да позволим на Бог да работи в нас, да промени сърцата ни и да работи чрез нас, за да промени сърцата на другите.

Този процес изисква от нас да се облегнем на плодовете на Духа, не на нашата позиция или титла, да бъдем треньор, майка или надзирател. Една титла може да спечели внимание, но плодовете на Духа – любов, радост, мир, търпение, доброта, любезност, вярност, благост и самоконтрол, могат да променят живота. Ние влияем на другите, като показваме коренно различен начин на живот. Веднъж Абрахам Линкълн бил попитан от приятел, защо продължава да бъде мил и внимателен към враговете си. Линкълн отговорил:

  „Ако мога да го спечеля като приятел, аз се отървавам от врага точно така, както ако бих го унищожил.”

Хората, привлечени от хубавото, от преходните неща от този свят, са гладни за по-големи мечти и за бог, по-голям от техните собствени интереси. Те са създадени с ‘вечност в техните сърца’. Те чувстват, че са били ‘страшно и чудно направени’. Дори и да не могат да го изговорят, те знаят дълбоко в себе си, че са били направени ‘по образа на Бога’ за нещо по-велико от това, което знаят сега. Ако търсим Бог и искаме да служим на другите, просто търсейки Бог, хората в нашия кръг на влияние могат да бъдат въвлечени във вълнуваща възможност да му служат като работници в Христа във всекидневната работа!

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg