Неделя, 09.08.2020

Вестник Евангелски

Стих на деня"Защото, ако и да изчезнат планините И да се поместят хълмовете, Пак Моята благост няма да се оттегли от тебе, И заветът Ми на мир няма да се помести, Казва Господ, Който ти показва милост," Исая 54:10

OnLine
RSS Facebook Twitter

Да продадеш вярата си?

Main Pic
Публикувана: 28.09.2006
Автор: Детелина Дамянова
Прочетена: 751
Коментари: 0

В къщата на тв шоуто „Биг Брадър 3” влезе Пламен от Варна – уж заклет протестант, дори краен на моменти. Хората го обявяват за фанатик, нехристиянин, а човек, който парадира и манипулира останалите чрез вярата си. Заявява ясно, че има принципи, например не живее сред хората (отшелник е), не стои на една маса с хомосексуалисти, не говори с хора с турски имена, дори кърпите в самата къща изхвърли, тъй като били произведени в Турция, твърди, че от 10 години не е спал с жена, а в същото време не спираше да казва на момичетата, колко са съблазнителни, да ги прегръща и да ги убеждава, че няма никакви сексуални намерения към тях. Чете уж Библията си, която е на английски език, и не е цялата Библия, а само Евангелията. Сваля си микрофона, което е абсолютно забранено, и заради тези негови постъпки съквартирантите му страдат и намалиха от паричната награда на финалиста.

 Пламен казва: ”Без пари толкова шоу мога да правя. Искам да изляза от къщата като мъченик на вярата…” Не мина много време и самият той иска да напусне къщата по свое желание. Тогава обаче „Биг Брадър” му предлага уговорка – да остане, при условие че ще му дадат 5 хиляди лева. Ето че дори най-големият “набожник” не можа да устои на изкушението и прие сделката.

Какво стана след това? Мислейки, че ще забогатее с 5 бона, Пламен продаде вярата и убежденията си. Обикновените хора твърдят, че той не е никакъв християнин, при положение че преди два дни “анатемоса” предаването с незнайни откъде правомощия на Българската църква и от името на вярващите, а малко по-късно се съгласи да остане за шоуто, само и само да спечели някой лев. Нима това не ни напомня за Юда, когато предаде Исус за 30 сребърника? Тук става дума за 5000 сребърника например, но случая е същият.

Хора, непосветени, живеещи в грях и заблуда, могат да преценят, че ако имат някакви ценности, за никакви пари не биха се продали и изневерили на вярата си, а човекът, който се пише за много разбиращ и духовен, постъпва инстинктивно и емоционално. Твърдейки, че влиза в шоуто да “разпознае Антихриста”, Пламен е най-големият грешник в очите на всички зрители. Срам за всички истински вярващи във Варна. Нима може да се нарече Божи последовател някой, който попада в капана на един от смъртните грехове, а именно сребролюбието? А къде остават любовта и смирението, които съпровождат живота на всеки християнин? Пламен не спира да псува и обижда съквартирантите си и нарушава правилата за живот в къщата, като целта му е да намали стойността на наградата на победителя. Един православен свещеник от Сливен, Тодор, който също взима участие, се държи много по-умерено и сдържано, отколкото нашият варненски бивш кандидат-кмет.

В Словото ясно се казва: Не всеки, който Ми казва: Господи! Господи! ще влезе в небесното царство, но който върши волята на Отца Ми, Който е на небесата. В онзи ден мнозина ще Ми рекат: Господи! Господи! не в Твоето ли име пророкувахме, не в Твоето ли име бесове изгонвахме и не в Твоето ли име направихме много велики дела? Но тогава ще им заявя: Аз никога не съм ви познавал; махнете се от Мене вие, които вършите беззаконие.

Горко на тези, които се представят за Божи последователи, а са лъжеученици. Важното е да имаме разпознаване за нещата. Благодарение на Святия Дух, Който е в нас, да побеждаваме злото чрез доброто.

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg