Четвъртък, 25.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

... Докато Той се върне

Main Pic
Публикувана: 31.10.2006
Автор: Габриела Генчева
Прочетена: 924
Коментари: 0

Отворено небе. Осезателно присъствие на Бога. Преливаща любов. Смирено служение. Един глас на поклонение и молитва. Невероятна възможност за израстване. Петстотин двадесет и пет млади ръководители от 111 народа, включително от България, и 95 наставници. Това бе Сборът на млади ръководители (YLG), който се проведе в Порт Диксън, Малайзия, между 24 и 30 септември тази година под егидата на Лозанското движение. Целта бе да ИНФОРМИРА, ИЗГРАДИ, ВДЪХНОВИ и СВЪРЖЕ участниците, за да занесем пълното благовестие в целия свят заедно с цялата Църква. Темата бе “Да живеем и да служим като Христос”.

Дните бяха наситени, ползотворни, благословени и надхвърлиха и най-смелите очаквания и мечти на организаторите. Ето какви впечатления споделиха няколко участници:

·        “В малките групи имаше красота, честност и автентичност... Обичам тези братя! Вдъхновен съм да започна такава група, когато се прибера...” (Всички млади ръководители бяха разпределени в малки групи, водени от наставник.)

·        “Започнах нови приятелства, които прекосяват различни граници... Дори прегърнах един сърбин.” (Думи на хърватин, чийто брат е бил убит от сърби.)

·        “Връщам се у дома с ярка представа за това, какво е Божието царство, с ново виждане и с ново предизвикателство.”

·        “Научих какво прави Бог по света и видях вярата и посвещението на моите братя и сестри, които Той използва за това. Чувствам се толкова смирена от служението на другите.”

Събирането завърши. Преживяването обаче продължава чрез имейли, форуми, молитва и планове за сътрудничество между участниците. Желанието да бъдем ГЛАС, не име, да служим в смирение и единство и заедно да посрещнем предизвикателството да изпълним Божите намерения в нашето поколение прерасна в решимост и посвещение.

Били Греъм започва Лозанското движение през 1974 г., като свиква 2500 ръководители от християнския свят в Лозана, Швейцария, на конгрес за световно евангелизиране. Под ръководството на Джон Скот движението придобива формулировка и дълбочина чрез съставянето на Лозанския завет. Движението работи за обединение на Христовото тяло с цел разпространение на благовестието по света. Поставя началото на много мисионерски инициативи и организации.

Вижте www.lausanne.org

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg