Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

„Рождествена история” с премиера във Ватикана

Main Pic
Публикувана: 27.11.2006
Автор: ЕВ
Прочетена: 872
Коментари: 0

Предпремиерна прожекция на най-новата екранизация на събитията около раждането на Исус, „Рождествена история”, създадена от компанията, продуцирала „Властелинът на пръстените”, се състоя във Ватикана. Световната премиера ще е на 1 декември в САЩ и Италия.
 
Според продуцентите над 7000 гости са присъствали на прожекцията, приходите от която ще бъдат дарени за построяването на училище в израелското селище Мугар на около 40 км. от Назарет, градът, в който е израснал Исус. Мугар е със смесено население – освен хора, изповядващи еврейската религия, в него живеят християнски и мюсюлмански общности. Селището е едно от местата, бомбардирани от партизаните на Хизбола по време на сблъсъците с израелската армия това лято.

Според Клаудия Ди Джовани, говорител на Ватикана, преди прожекцията на филма ще бъдат прочетени части от евангелията и ще има обща молитва, което ще придаде на събитието „истинска духовна атмосфера”.

В ролята на Мария зрителите ще имат възможност да видят австралийската звезда Кейша Кесъл-Хюс, а Оскар Айзък играе Йосиф. „Рождествена история” е режисиран от Катрин Хардуик, позната с филма си "Господарите на Догтаун". 
 
Според Ди Джовани няколко телевизионни продукции са правили премиерите си във Ватикана, но „Рождествена история” е първият филм за голям екран, който стартира там.

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg