Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

На бизнес срещи давам визитка „Исус те обича”

Main Pic
Публикувана: 03.12.2006
Автор: Лъчезара Йосифова
Прочетена: 1190
Коментари: 0

Бихте  ли се представили?

На 45 години съм, женен съм, имам две дъщери, учат в гимназия в Торонто. През ноември т.г. съпругата ми идва да живее тук, в София, и от време на време ще пътува да се грижи за дъщерите в Канада.През 1990 г. дойдох в България. Нашата марка са спагетите “Choice”. Ние имаме фабрика в Китай и оттам експортираме в 20 държави. Сега ни предстои да отворим фабрика и във Варна. Напоследък се занимавам и с бизнес – тежко машиностроене.

Как решихте да дойдете в България?

– Когато посетих България, държавата беше много бедна, но от друга страна, предлагаше много възможности за бизнес. Така останах тук. Повечето хора са изключително интелигентни, ресурсът на вашата страна са хората.

Сред християните у нас Южна Корея е популярна поради това, че там има много вярващи и “молитвени планини”...

– Да, около 40 на сто от населението са новородени християни. В най-голямата църква в Корея на п-р Пол Йонги Чо с близо 1 милион членове има 5–6 богослужения в неделя.

В Корея има няколко “молитвени планини”. Хората отиват там и се молят.

Обикновено църквите в Корея отварят в 5 часа сутринта за молитва. Тук, в София, аз посещавам корейска църква, в която също ходим всяка сутрин в 5 часа и се молим един час.

Виждам, че на вашата визитна картичка пише “Исус те обича”... Как реагират бизнесмени, когато им я давате?

– Неслучайно направих такава визитна картичка. Индиректно аз предавам Божията любов. Някои проявяват интерес, други – не. Мюсюлманите реагират различно, например в Арабския свят има хора, които никога не са чували за Исус. Макар и невинаги да реагират, все пак аз съм споделил Евангелието и те имат шанс за спасение...

Как станахте християнин?

– Станах християнин, когато бях в казармата, там началникът ми беше много здрав християнин, той ми говори за Исус. Преди това ходех на църква, срещах се с приятели, но не познавах Господа. Покаях се през 1986 г. Въпреки това аз не се справях с греха, пиех, пушех и само в неделя ставах вярващ. Преди 4 години имаше християнска конференция в Амстердам. Тогава разбрах с нова сила тайната на християнството, покорих се на Христос – когато търсиш първо Бога, Той търси теб. Има много проблеми в живота, но те са само добър урок. Аз създадох нова търговска марка, но преди това се молих и предадох този бизнес на Бога. След това започнах да експортирам стока. Точно в началото корабът, който пренасяше първите контейнери, се запали. Попитах Бога: “Каква е причината?” “Аз съм Твоят Бог” – беше Неговият отговор. Три пъти ми го повтори. Осъзнах, че Той е Господар на всичко. След това застрахователната компания ми компенсира загубите.

В работата ми има много стрес, но аз я предавам на Него и Той ми показва как да живея.

Какво ще пожелаете на нашите читатели?

– Знанието за Христос и за Библията, но също така и движението на Духа нека да вървят ръка за ръка в живота им!

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg