Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

ОСЕМ ГОДИНИ… СТИГА!

Main Pic
Публикувана: 10.02.2007
Автор: Ивайло Ябълкаров
Прочетена: 716
Коментари: 0

Осем е малко число, но осем години са много време. За осем години могат да се случат много неща. Осем години са равни на 2921 дни, на 70 080 часа, на 4 204 800 минути и на много милиони секунди. Толкова продължава физическият и психическият тормоз върху Валя, Кристиана, Нася, Валентина, Снежана, Здравко, Ашраф. Те бяха превърнати в пионки на “голямата” политика на “големите” политици.

На 9-ти февруари преди осем години започна тяхната агония. Днес тя продължава и не се знае кога ще приключи.

“Процесът” срещу тях започна със скалъпени обвинения. Продължи с изтръгнати самопризнания, издадени смъртни присъди, оправдани насилници.

Една държава си играе с живота на няколко човека и техните близки. Един режим се опитва да припечели пари и облаги на гърба на българските медици и палестинския лекар. Терористи, членове на “Ал Кайда” ги нарекоха “вълци”, които трябва да бъдат унищожени. “Политици” поискаха размяна на медиците с осъдения за убийството на 270 души в атентата над Локърби либиец.

На 9-ти февруари 2007 година на много места в България и в чужбина хора ще извикат “Не сте сами!” Не закъсняхме ли? Къде бяхме през онези осем години? И вместо да викаме и да пеем, защо не се помолим? Нека отправим всички молитви към Бог – Пътят, Истината и Живота – за нашите заложници в Либия и за умиращите там дечица.

Да, тази трагедия има две страни. Невинните медици и невинните деца, умиращи бавно. Всъщност няма две страни, а само една – тази на обременените и угнетените. Там, в Либия, нашите сънародници може и да смятат, че са забравени от хората, но не бива да се заблуждават, че Бог ги е изоставил.

Ако Бог не продължава да се грижи за тях, колкото и адвокати, нобелови лауреати, политици, да призовават за освобождаването им, нямаше да има ефект. Техните присъди сигурно щяха да са изпълнени, като онези присъди на над 2100 души, които са екзекутирани за една година в 22 страни по света.

Най-добрият начин да покажеш на някого, че “не е сам” и ти си с него, е да се молиш за него. Не само на 9-ти, а всеки ден.

Дано скоро да прочетем една такава новина:

След многото години мъчения, медицинските сестри и палестинския лекар най-накрая са освободени. Новината е потвърдена от всички световни медии.

Под натиска на ЕС, САЩ, ООН и много правозащитни организации, либийският съд отмени смъртните наказания. Нашите медици са освободени, защото са невинни.

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg