Понеделник, 13.07.2020

Вестник Евангелски

Стих на деня"Тогава Исус й отговори: О, жено, голяма е твоята вяра; нека бъде според желанието ти. И в този час дъщеря й оздравя." Матей 15:28

OnLine
RSS Facebook Twitter

Човек, който играе ролята на Исус Христос във великденско предаване по TURK-7, е убит

Main Pic
Публикувана: 23.04.2007
Автор: ЕВ
Прочетена: 660
Коментари: 0

Некати Айдин, съпруг и баща на две малки деца, бил един от тримата мъже, брутално убити на 18 април в източна Турция. И тримата работили в християнско издателство в град Малатия. Господин Айдин  бил също така любител актьор, който изпълнявал ролята на Исус Христос по време на пиеса, излъчвана по TURK-7 по време на празника Възкресение Христово, само седмица преди трагедията.

"Цялото християнско общество тук в Турция е уплашено от ужасния начин, по който тези мъже са били убити. Нашият екип също е разстроен и обезпокоен,” споделя Дейвид Мидлтън, изпълнителният директор на TURK-7. Християните представляват по-малко от един процент от населението на Турция и църковните членове почти до Истанбул познават трите жертви. Много турски вярващи се страхуват, че убийствата могат да представляват нарастваща тенденция на атака спрямо християните.

Християнски канали като TURK-7, местно турско телевизионно служение, което излъчва четири часа на ден по SAT-7 персийски и турски канали, играе важна роля да насърчава тези, които се страхуват и изгражда мостове на мир в района. “Надяваме се, че нашите предавания ще спомогнат за успокояване страховете на хората. Телевизията е начин да подкрепи тези християни, които са сами, да даде усещане за общност, така че вярващите да бъдат насърчени в Господа без значение от това къде се намират и пред какви кризи са изправени,” казва г-н Мидлтън.

SAT-7 търси да насърчи и да подкрепи местното християнско общество и също така да помогне на всички, които гледат да разберат  по-добре християнството, като по този начин прогони много фалшиви стереотипи относно вярата, приета в някои части на Средния изток. Арабският канал по SAT-7 излъчва няколко програми, които насърчават разговорите, разбирането и мирното съществуване между основните вярвания в региона и водещите се надяват TURK-7 да продължи да излъчва подобна програма за в бъдеще.

“Това наистина е тъжна седмица за християните в Турция,” споделя Терънс Аскот, изпълнителният директор на SAT-7. “Но ние се молим за семействата, за църквата и за народа, Бог да преобърне в нещо добро тази ужасна трагедия. Сърцето ми беше дълбоко разтърсено, когато научих, че човека, който е представял Исус в едно от нашите предавания е трябвало да се жертва...просто защото е работил, за да може другите да имат шанс да разберат историята на Христос на турски. Предаваме нашите дълбоки съболезнования на неговото семейство, на всички жертви и на църквата в Турция.”

За повече информация относно SAT-7 посетете www.sat7.org

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg