Сряда, 18.09.2019

Вестник Евангелски

Стих на деня"Който е утвърден в правдата, ще стигне живот, А който се стреми към злото съдействува за своята смърт." Притчи 11:19

OnLine
RSS Facebook Twitter

Хора на изкуството отново се събраха

Main Pic
Публикувана: 14.05.2007
Автор: Нели Тончева
Прочетена: 604
Коментари: 0

            На 4 и 5 май в Стара Загора, се проведе поредното национално събиране за общение между хора, които се занимават с музикалните служения в църквите си. Първата подобна среща се състоя миналата есен в Сливен. Тогава няколкото часа в споделяне, насърчение, творчески дискусии и поклонение на Бога, се оказаха недостатъчни за присъстващите десетки хора на изкуството от най-различни църкви. Ето защо, това второ събиране на хвалителите започна ден по-рано с вечер на запознанства и топло общуване в семейна атмосфера на „себеподобни” по дух и талант.

            Началото на следващия ден бе особено вълнуващо, защото повече от 120 надарени гласове изпълниха залата с песни на хваление и поклонение към Бога. Последва динамично и разнообразно време на споделяне в групи по интереси, в които призваните да служат на Бога като инструменталисти, певци или водачи на хвалебни групи обменяха взаимно опит, виждане и мечти. Особено внимание бе отделено на общата дискусия на тема „Как се пише  добра авторска песен?”. Беше интересно да се проследи творческия процес по създаването на християнска песен от гледна точка и на текст, и на музика. Посочиха се основни правила и изисквания за създаването на качествен краен продукт, който да отразява почит и възхищение към Бога и който да служи за духовно насърчение на слушателите. Ценни мнения изразиха и автори с издадени вече песни и хора с повече опит в музикалния бизнес. Накрая се проведе работна среща за преводачи на песни, на която бе споделено задоволство от успешната колективна работа в тази посока. Окончателните варианти на няколко песни, преведени по този начин, са качени в сайта www.worship.bg, заедно с друга полезна информация.

            Преди всеки да си тръгне към дома, беше определена дата за следващото подобно събиране наесен. Десислава Софранова, музикален режисьор, сподели впечатления за приключилото събиране сега: „За мен това беше първо участие в подобно събиране. Радвам се, че има все повече радетели за издигане нивото на християнската музика, и то хора не само ентусиасти, но и такива, които имат необходимите знания, способности и култура.”

            Затова, до нови срещи на 14 и 15-ти септември за всички, които са призвани  да служат на Бога и на хората чрез музика и слово!

 

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg