Четвъртък, 18.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Празничен поздрав на пастор Румен Борджиев по случай Петдесятница

Main Pic
Публикувана: 26.05.2007
Автор: ЕВ
Прочетена: 961
Коментари: 0

Скъпи братя и сестри в Господа, уважаеми сънародници! 

 

Днес е Петдесятница – третият най-значим празник в живота на Христовата църква. На този ден, 50 дни след възкресението и 10 дни след възнесението, Господ Исус Христос изпълни Своето обещание към учениците Си: “И Аз ще поискам от Отца, и Той ще ви даде друг Утешител, за да пребъдва с вас до века.” (Йоан 14:16).

Това е същият Святи Дух, чрез Когото Христос прогласи Своето служение: "Духът на Господа е на Мен, защото Ме е помазал да благовестявам на сиромасите; пратил Ме е да проглася освобождение на пленниците, и проглеждане на слепите, да пусна на свобода угнетените, да проглася благоприятната Господна година". На Църквата се даде привилегията да продължи Христовото дело чрез силата на Святия Дух: “Ще приемете сила, когато дойде върху вас Святият Дух и ще бъдете свидетели за Мен.”

Влиянието на Божия Дух и днес е над цялото човечество! Той осветява човешката душа чрез истините на Евангелието, подбужда към покаяние, подпомага човешкия дух да живее обновен живот изпълнен с делата на Божествената правда. Това е благоприятната Господна година – от Петдесятница и досега.

Ръководството на Съюза на евангелските петдесятни църкви Ви честитим общохристиянския празник Петдесятница! Пожелаваме на всички български християни Божието присъствие и благословение чрез силата и действието на Святия Дух! Нека просветлени свише да положим всички усилия да живеем благоугоден и свят живот!

Пожелаваме на целия български народ, като част от голямото европейско семейство да гради бъдещето си върху вярата в Бога и християнските ценности! Да не преставаме да се молим за всички българи в Родината и извън нея и специално за справедливост и свобода за нашите медици в Либия!

И нека да приемем този Небесен Пратеник – Святия Дух – като гълъб, носещ ни мира с Бога!

 “Благодатта на Господ Исус Христос, и любовта на Бог Отец и общението на Светия Дух да бъдат с всички вас.  Амин!”

 

Поздравлението беше излъчено по БНТ

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg