Четвъртък, 18.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Предизвикателства в Африка

Main Pic
Публикувана: 12.06.2007
Автор: Светла Дилова
Прочетена: 1055
Коментари: 0

Да служиш на Бог, крие своите предизвикателства, но наградата, благословението и удовлетворението, което само Бог може да даде, е неизразимо! Всяка една нова опитност и предизвикателство ни дават възможност да видим колко много Бог е заложил в нас и колко много може да направи чрез нас!

За мен последните две седмици, бяха едно много специално и предизвикателно време. Трябваше да поема някои нови задължения и отговорности, които тя извършваше до момента. Опитах се да не давам място на напрежението и страха от грешки, но да се отпусна и да се доверя на Бог, Който всъщност най-добре знае какво прави и допуска в живота ни.

По време на евангелизацията бях доста заета. Първо имах привилегията да служа на пастор Крис, който остана с нас в къщата по време на престоя си в Хараре. Казвам привилегия, защото прекарах доста време около него и имах възможността да науча много от неговите преживявания с Бог. Да чуя мъдрост и опитности от човек, служил 30 години на Бог, преминал през много и различни неща. Често в разговорите ни Бог ми говореше, без пастор Крис дори и да подозира какво Бог вършеше в мен. Това време беше много ценно за мен!

За първи път проведох детските евангелизации сама. Благодаря на Бог за мъдростта и спокойствието, които ми даде! Работата в екип и делегиране на задълженията ми помогнаха много. Премахнаха излишно бреме от плещите ми, както и дадоха възможност на други хора да вземат дейно участие и да бъдат благословени.

„Мбаре” е един на най-силно криминално проявените квартали на Хараре. За дълго време този квартал беше затворена врата за нас. Поради неразбирателство и „контрол” на по-големите църкви в района не можехме да отидем и организираме евангелизация. Но тази година пастор Крис реши, че даже и с участието на 5 малки църкви ще проведем евангелизация. Всичко мина много успешно. Хората от участващите църкви проявиха голям ентусиазъм и посветеност към поученията и самата евангелизация.

За първи път поканихме местна известна християнска певица с групата й да вземат участие по време на хвалението. Хиляди по хиляди дойдоха. Футболното игрище, на което проведохме събранията, беше изпълнено с хора. Прекрасните напевни африкански ритми отвориха сърцата на хората, които по-късно откликнаха на словото, проповядвано от евангелизатор Кристофър Алам. Мнозина приеха Христос за личен Господ и Спасител, Който не само спаси душите им от вечна погибел, но и се докосна до болните и недъгави тела, вливайки живителна сила в тях. Отново и отново видяхме как Бог отвори ушите на глухите, за да чуват и бъдат свидетелство за Него. Очите на слепите се отвориха, за да видят Божията слава, и нозете на недъгавите се изправиха, за да тичат в Божите пътища. Едно момиче с тумор на езика, което не можеше да говори, се качи на сцената и свидетелства, че туморът е намалял и сега може да говори. Ръката на Господа не се е скъсила, та да не може да спаси, нито милостта Му намаляла, та да не може да изцели. Всички тези неща са реалност за нас, които вярваме и се молим в Неговото име!

По време на втората евангелизация ни гостуваха две семейства от Сингапур. За тях беше ново и отварящо очите им преживяване. Цялата им опитност в Африка беше една нова и незабравима опитност. Слънчевото небе, просторът наоколо, забавеният темп на живот плюс радостта, свободата, танците, както и страстта на хората към Христос вляха нов прилив на енергия и свобода в живота им. Никога няма да забравят и свидетелствата на мнозината изцелени хора, давани всяка вечер.

Пастор Крис винаги казва, че е най-лесно да видиш изцеления. Трябва само да проповядваш Словото на Бога и чудесата ще те следват. За тези, които имат приключенски дух, предполагам ще опитат верността на Словото и ще дръзнат да Го живеят. Отново ще отправя покана към онези, които биха повярвали на Бог, че всичко е възможно, да дойдат и лично опитат „вкуса на Африка”, като видят Божите дела и станат съпричастни на тях!

Както се казва, ако исках да опиша всичко, което Бог извърши или върши, не би ми стигнало времето и мястото, затова ще приключа тук. Ще кажа само едно голямо БЛАГОДАРЯ на моя Бог и Спасител, както и на всички вас, приятели, за любовта, молитвите и участието ви в Божието дело. А на Този, Който може да направи несравнимо повече, отколкото мислим или искаме, да бъде вечна слава отсега и до века!

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg