Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Почина съпругата на Били Греъм

Main Pic
Публикувана: 14.06.2007
Автор: ЕВ
Прочетена: 1583
Коментари: 0

Съпругата и партньорът в служението на евангелизатора Били Греъм, Рут Бел Греъм (87), почина на 14 юни в дома си в Литъл Пайни Коув, САЩ. Според говорителят на семейството Лари Рос, в последните мигове на живота си тя е била заобиколена от съпруга си и петте си деца.
“Благодаря на Бога, заявява в изявлението си Били Греъм, че Той ми даде Рут и особено съм Му благодарен за последните няколко години през които бяхме заедно тук в планината. Ние съживихме романса от младостта си и моята любов към нея продължи да расте с всеки ден. Тя много ще ми липсва и аз с още по-голямо очакване ще посрещна деня, в който отново ще сме заедно в Небето... Рут беше партньорът в живота ми. Ние бяхме призовани от Бога като екип. Никой друг не би понесъл товара, който тя носеше.”

Като дъщеря на лекари презвитариани, мисионери в Китай, Рут не мечтае да се омъжи за най-известния проповедник за 20. век, а да бъде “самотна мисионерка” в Тибет. Да, животът и беше свидетелство за Бога, но не точно по начина по който си го е представяла. Двамата с Били се запознават по време на следването си в колежа Уйтън. “Аз се влюбих в нея още от пръв поглед"- спомня си Били. На Рут допада неговата задълбоченост, енергия и силна проповед. Сключват брак веднага след дипломирането си в колежа през 1943 година. Следва живот изпълнен с изобилен плод от динамичното евангелизаторско служение на семейство Греъм.

Рут Греъм е автор или съавтор на 14 книги, включително поезия, като най-забележителна е автобиографията й “Следите на поклонник”.

Тя ще бъде погребана в Шарлот, в наскоро откритата в присъствието на трима бивши президенти на САЩ Библиотека “Били  Греъм”. След много молитви и обсъждане преди няколко седмици семейство Греъм обяви решението си да бъдат погребани в основата на оформената като кръст алея на “градината за молитва” на библиотеката.

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg