Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

CREO:Не съм самотник

Main Pic
Публикувана: 11.09.2007
Автор: ЕВ
Прочетена: 1191
Коментари: 0

Милко Цонов е роден в семейство на музиканти. От 6-годишен започва да свири на пиано, а по-късно – на класическа и бас китара. От 1995 г. развива звукозаписна дейност и се изявява като студиен музикант. Композира авторска музика, пее и аранжира. Сингълът му “Остани” вече се върти в родния ефир, а най-новото му парче –“Танцувай с мен”, е на второ място в класациите на Националното радио. През септември предстои издаване на албума му “Нека Господ е на трона”. Ще разпознаете Милко Цонов по артистичния му псевдоним Сreo.

Защо Сreo?

– След около 10–15 години творческа дейност, студийна работа, композиции, много живи представяния стигнах до идеята, че искам да променя много неща в имиджа си, в музиката си, а и така се роди CREO.

Сreo (Крео) означава на латински творя, създавам, както и вярвам. По много хубав и пълен начин отразява мен, характера ми и музиката, която правя. Носи нов полъх в цялото ми творчество.

Откъде идват творческите ти идеи?

– Творя музиката, която усещам отвътре, а вярвам, че Бог е създателят на всяко едно творчество. Той е творческото начало във всеки един човек и вдъхновен от Него, човек може да направи и постигне много неща.

Какво послание носи музиката, която правиш?

– Музиката, която съм написал, носи послание към моето поколение, към поколението след мене и тя е музика на приближаване към Бога. Тя е музика, която извиква към дълбоките места в сърцата на хората, където само Бог вижда. Музиката ми е лична, тя е преживяна от мен...

Какво е музиката лично за теб?

– Музиката е невероятна медия. Тя носи послание, идея, мотивация да направиш нещо. Трябва да има повече творци. Трябва да излезем от посланията на песни като “Хайде, малката”, “В клуба, в клуба”, защото в клуба не е реалният живот. Реалният живот е там, където се сблъскваме със сълзите в очите на децата... Тогава очите на Бог са върху нас. И въпросът на Бог остава: “Ти какво правиш с таланта, който имаш? Смяташ ли, че имаш мисия на тази Земя? Смяташ ли, че това, което правиш, се простира отвъд собственото ти Аз? Мислиш ли, че можеш да надмогнеш егоизма, малкия си свят и да влезеш в света на някого друг и да го промениш?” Това е трудната страна на нещата.

Имаш ли колеги, които споделят твоето виждане за музиката?

– Не съм самотник, който прави музика, която никой друг не разбира. Намирам разбиране от други музиканти, колеги, с които да работим заедно, да творим и да съберем талантите си и донесем един качествено нов продукт на българската попсцена. Продукт, който да носи нашето звучене и послание и да се надяваме да привлечем подходяща аудитория.

Музиката може да е романтична, но да няма похот в нея. Може да е любовна, без да е грозна. Думата любов в нашето общество няма нормалния си облик, а по-скоро се свързва със секс.

Можем ли да разграничим изкуството на християнско и нехристиянско?

– Изкуството си е изкуство. Аз не бих му сложил етикет „Християнско изкуство”. Аз бих разграничил изкуството на чисто изкуство и пошло изкуство.

Бориш ли се срещу нещо?Какво целиш да постигнеш с музиката, която правиш?

– Не съм самотник, правещ музика, която никой друг не разбира. Намирам разбиране от други музиканти, колеги, с които да работим заедно, да творим и да съберем талантите си и донесем един качествено нов продукт на българската попсцена. Продукт, който да носи нашето звучене и послание и да се надяваме да привлечем подходяща аудитория. Талантът сам отваря врати за теб, казва Библията. Музиката, която твориш, и посланието, което носи тя самата, трябва да имат ефект върху хората. Не можеш да го превърнеш в собствена битка и да кажеш: “Аз се боря срещу пошлостта!” Можеш да се бориш, но е твърде голям товарът сам човек да се ангажира.

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg