Вторник, 16.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Ново начало с нови лица

Main Pic
Публикувана: 07.10.2007
Автор: ЕВ
Прочетена: 1221
Коментари: 0

Люпчо Колевски, ОБФ

 

Ново начало с нови лица – така накратко може да се опише началото на новата 2007/2008 учебна година в Обединения богословски факултет към Висшия евангелски богословски институт (ОБФ към ВЕБИ).

На 24 септември т.г. в богослужебната зала на Обединения богословски факултет, който се намира на ул. „Ива” № 1А в столичния квартал „Княжево”, се състоя официално откриване на новата учебна година. По този повод зам.-деканът на ОБФ доц. д-р Милчо Ангелов сърдечно поздрави студентите, преподавателите и гостите. Стоян Лалев, изпълнителен директор на фондация „Светилник”, представи виждането на ОБФ за годините, които предстоят, за актуализираната програма и новите попълнения в персонала. С най-голямо вълнение беше посрещнато представянето на д-р Чавдар Хаджиев – новоизбрания декан, който като ръководител на учебния процес в ОБФ очерта две основни направления: създаване на съвременен процес и методология на обучение и съчетаване на теоретичното с практическото обучение.

Във връзка предстоящата акредитация на училището от страна на държавната акредитационна комисия д-р Милчо Ангелов отбеляза: „Висшият евангелски богословски институт е представил пълната документация за акредитирането, сега очакваме резултатите от предстоящите посещения и проверки.” Той също акцентира върху тесните връзки на ВЕБИ с учебни заведения от чужбина. Това се дължи на факта, че ВЕБИ е член на Европейската евангелска акредитационна асоциация и на Световната евангелска акредитационна асоциация, дипломите са признати от много училища в Европа и в света, чужди преподаватели участват в учебния процес на ВЕБИ, както и наши преподаватели – в учебния процес на чужди университети. Също така училището участва активно в съвместни проекти и програми.

Часът на представянето на студентите настъпи. Камелия Славчева от Учебния отдел към ОБФ представи приетите студенти първокурсници и официално им връчи новите студентски книжки. „На добър час” им пожелаха всички присъстващи, а п-р Евгений Найденов от Българската свободна църква „Света Троица” каза молитва за тяхното благополучие и успех. Освен новите студенти бяха представени и стипендиантите, както и носителите на еднократни награди, предоставени от фондация „Pot of oil.”

Събирането беше закрито с молитва, а тържеството премина в двора на училището, където гостите прекараха приятно време в запознанства и разговори, като си направиха и снимки за спомен.

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg