Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Има напредък в развитието на религиозната свобода в някои страни

Main Pic
Публикувана: 18.10.2007
Автор: ЕВ
Прочетена: 965
Коментари: 0

Според съобщение на американското външно министерство положението на немюсюлманите в Саудитска Арабия се подобрява. Там сега християни, будисти, юдеи могат да практикуват своята вяра в домовете си.

 Изявлението включва и други страни, които доскоро бяха обявени от САЩ като нарушители на човешките и религиозни свободи - Виетнам, Индия, Туркменистан и Бангладеш.

Информацията е част от годишния доклад за състоянието на човешките права и свободи по света. Според него все още в някои страни хората биват възпрепятствани да изповядват свободно вярата си. Такива страни са Еритреа, Мианмар, Иран и Китай. В Ирак ситуацията също се е влошила, но за нея не е виновна държавата, а отделни групировки. На много места религиозните малцинства са жертва на терористични групи.

Докладът показва състоянието на религиозната свобода в 198 държави. През изминалата година 11 страни попаднаха в списъка със страните, нарушаващи човешките права - Виетнам, Саудитска Арабия, Мианмар, Китай, Иран, Туркменистан, Северна Корея, Еритреа, Пакистан, Судан и Узбекистан.

Включването в този черен списък води до налагането на различни санкции.

Идеята на ежегодния доклад за религиозните и човешки свободи е да превърне толерантността и разбирателството в световна политика и така светът да се пребори с тероризма.

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg