Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Приключи Глобалната лидерска конференция в България

Main Pic
Публикувана: 05.11.2007
Автор: ЕВ
Прочетена: 1010
Коментари: 0

·        Нов начин за представяне на основните лидерски принципи

·        Очертаване на перспективи

·        Стратегическо планиране

 

Когато чуваме за провеждане на конференция в България, мислим, че всяка конференция е "поредното събитие". Състоялата се Глобална лидерска конференция не прилича на нито едно събитие, което се е случвало в България.

Формата й е съвсем нова: говорителите не присъстват физически, а техните сесии се излъчват на големи видеостени. Освен това, след всяка сесия участниците в конференцията се разпределят на работни групи и заедно обсъждат въпросите, записани в предварително раздадението им работни тетрадки. Така се създава атмосфера, която сближава хората; помага им да се запознаят с други християнски лидери и, заедно с това, предразполага към споделяне и към търсене на изходи в проблемни ситуации. "Живата част" от конференцията включва и специален водещ, който насочва работата на групите, коментира вече казаното в сесията и предизвиква към търсене на нови възможности за всяка една ситуация. Тази година водещ беше пастир Румен Борджиев (Втора евангелска петдесятна църква - София).

За музикалното оформление на конференцията се погрижиха група 4GIVE, Тони, Жани Ковачева. За музикалното оформление на конференцията се погрижиха група 4GIVE, Тони, Жани Ковачева. Имаше време, определено за хваление, както и време за специални изпълнения на музиканти от християнските среди.

Глобалната лидерска конференция е отличен и изпитан начин лидерските екипи в църквите да достигнат по-високо ниво в развиването на лидерските си способности.

Най-добрите лидери не чакат идването на благоприятни моменти, които да им помогнат да подобрят способностите си. Те винаги търсят начини, чрез които да развият мисленето си; да обновят хоризонтите пред тях. Те знаят, че най-сигурното нещо е да си непоколебим в целта, която преследваш, като увеличаваш възможностите и развиваш дарбите си. В тази идея вярват основателите на тази конференция. Говорителите, чиито сесии бяха излъчени,  са утвърдени световни лидери. Те предават опита, който са натрупали през годините. Чухме лекции като: „Най-големите врагове на растящата църква”, „Каквото и да правиш, вдъхнови ме!”, „Използвай силните си страни!”, „Да разпалим пламъка в сърцата си” и др.

Един от говорителите беше бившият държавен секретар на САЩ – генерал Колин Пауъл. Участниците успяха да се докоснат до силната и същевременно състрадателна личност на генерала, която е много различна от изградения му медиен образ.

Църквата „Уилоу Крийк”, в която се ражда идеята за Глобалната лидерска конференция, е създадена преди 30 години, а асоциацията „Уилоу Крийк” съществува от 1992 г. Нейната мисия е да свързва сходни и действени църкви, като им предоставя стратегическо виждане, обучение и ресурси. Асоциацията помага на лидерите от местните църкви да установяват библейски функциониращи църкви, които достигат до множество от невярващи хора. Това става не само чрез нововъведенията, въведени от „Уилоу Крийк”, но и чрез развиване потенциала на всяка една църква по света.

 

Глобалната лидерска конференция ще се провежда всяка година в България.

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg