Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Съюзът на руските баптисти предвижда да повтори мисионерското си пътуване на колела и през 2008 година

Main Pic
Публикувана: 13.11.2007
Автор: ЕВ
Прочетена: 940
Коментари: 0

Само месец след като завършиха мисионерската обиколка (продължила 113 дена и 14 710 километра) от град Варел - на брега на Северно море, до Владивосток, намиращ се на Тихия океан, вярващите плануват да сторят същото и през 2008 година. Те са получили покана за това и от държавния служител, отговарящ за Министерството за младежта и спорта в областта на Владивосток. Тогава обиколката ще бъде съвместно с Министерството и ще бъде в посока от Владивосток до Москва.

Според един от организаторите от Баптисткия съюз Леонид Картавенко това е първият случай, в който държавата иска да си сътрудничи с тях. Той свидетелства, че мисионерската им обиколка на колела е била приета навсякъде много добре от властта и гражданите. Те виждали как вярващите застават твърдо в борба срещу наркотиците и алкохола, които са сериозен проблем в страната. Дори в много градове управите помагали за организацията на вечерните богослужения на централните площади, без да искат и рубла за наем. В това мисионерско пътуване взели участие 31 руски и украински баптисти. Те изминали разстоянието на четири етапа.

Обиколката протекла под мотото “Евангелието достига до народите по цялата земя”. Целта била всеки човек по пътя на тура да чуе за Христос. На провежданите богослужения присъствали над 500 хиляди души. А паралелно се осъществявали и импровизирани неделни училища за децата, на които средно имало по около 100 деца.

През вече изминаващата година руските баптисти са организирали множество подобни мисионерски пътувания, но предимно с леки автомобили и камиони, като основната цел според бившия военен летец, а сега пастир - Валерий Пашковец, е била благовестие. По време на колоездачната им обиколка участниците говорили предимно с млади хора за смисъла на живота, спорта, алкохола, здравето...и Исус Христос.

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg