Вторник, 23.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Не е фатално, ако сгрешиш

Main Pic
Публикувана: 22.01.2008
Автор: ЕВ
Прочетена: 764
Коментари: 0

Имаме навика да преувеличаваме резултата от нашия провал. Губим всякаква правилна представа за случилото се.

 

Когато се провалиш, не идва краят на света!

 

Страхът от провал нанася далече повече вреди от който и да е конкретен провал.

В Притчи 24:16 се казва: „Защото праведният ако седем пъти пада, пак става.” Добрите и честните хора също търпят провали. Дори хората, които винаги се опитват да постъпват правилно, допускат грешки и объркват нещата от време на време. Успешните хора не са хора, които никога не се провалят. Те са хора, които се изправят и продължават напред след неуспеха си. Успешните хора не знаят какво е да се откажеш.

Павел е добър пример за това. Той казва: „Угнетявани сме отвсякъде, но не сме утеснени. В недоумение сме, но не до отчаяние. Гонени сме, но не оставени. Повалени сме, но не погубени.” Бог ни казва: „Аз ще се погрижа за теб. Няма нужда да се страхуваш от провал.”

Издигналите се и успяващи хора са обикновени хора, на които не им липсва твърдост и непоколебимост. Те винаги продължават напред. Осъзнават, че

 

никога не можеш да се наречеш „провалил се”, освен ако не се откажеш да се изправиш и да продължиш!

Как можеш да се пребориш със страха от провал? Трябва да си наясно какво всъщност е той. Какво е провалът? Провалът не е неуспехът да изпълниш целта си. Провалът е да нямаш точна цел. Провалът не е да не си изпълнил всичките си мечти, а да нямаш мечта. Провалът не е да се препънеш и паднеш, а да не се изправиш отново. Моето определение за провал е отказът да опитваш. Това е най-големият провал от всичко останало, когато се отказваш да опитваш. Павел казва: „Повалени сме, но не погубени. Аз продължавам напред.” 

Някои провали на известни личности

 

·        Джордж Вашингтон губи две трети от всичките битки, които води. Но той печели войната и по-късно става президент.

·        Наполеон завършва училище двадесет и втори в клас от общо двадесет и трима. Има надежда! Когато той излиза напред, завоюва Европа!

  • На 21 години бейзболната легенда Бейб Рут постига рекорд от 714 хоумръна, но 1330 пъти той не улучва в целта, т.е. не успява два пъти повече от ударите му в целта.
  • Известният писател Джон Кризи получава 753 неодобрения за свои творби, преди да публикува 564-те си книги. Как ще се чувстваш да си неодобрен толкова много пъти?
  • Р. П. Мейси се проваля 7 пъти с продажби надребно, преди да открие един от най-престижните магазини в Манхатън – „Мейси’с”.

Продължавай напред! Ако не успееш в началото, не е станало нищо страшно. Ти не си провалил се човек, докато не се откажеш да продължиш. Трябва да разбереш, че всеки греши и това въобще не е краят.

Само защото някой ти е казал, че си провал, не означава, че си такъв! Не, не си провалил се, не си дотук! Никога нещата не са приключили, докато Бог не каже, че са. Ако бях на твое място, не бих мислил и очаквал скоро (и въобще през целия ми живот) Бог да каже, че съм се провалил и съм дотук. Моля те, изправи се и се придвижи напред! Бог има толкова много неща, които иска ти да изпълниш!

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg