Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Пастор Бил Хайбълс ще посети България

Main Pic
Публикувана: 29.01.2008
Автор: ЕВ
Прочетена: 1109
Коментари: 0

В началото на февруари пастор Бил Хайбълс от църквата Уилоу крийк, САЩ, ще посети България. По време на неговия престой няма да има конференция, богослужение или друго мащабно събитие. Желанието му е да се срещне с ограничен брой християнски лидери от страната, повечето от които участваха в  Глобалната лидерска конференция 2007. Участващите в лидерското събиране са уведомени със специални покани от организаторите.

Църква Уилоу Крийк е създадена преди повече от 30 години, без бюджет, без сграда, без съдействието на някого. Група ентусиазирани млади хора, заедно с вдъхновения си лидер (Бил Хайбълс), който има цел да се достигне с Божието Слово до невярващите, се събират.

Вдъхновени от безкомпромисното си посвещение към Христос, от Неговото слово, от любовта си към хората и от дадената им от Бога способност да поучават и евангелизират чрез създаване на взаимоотношения, тази група от хора основава църквата Уилоу крийк.

Днес над 20 000 души присъстват на богослуженията във вече изградения компекс от сгради на Уилоу крийк. Близо 100 служения работят за посрещане на духовните, физическите, и душевните нужди на хората, които са извън християнската общност.

Всяка година църква Уилоу крийк организира лидерски конференции в държави по целия свят. Миналата година през октомври беше първата за България Глобална лидерска конференция. Конференциите в България ще се провеждат всяка година.

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg