Четвъртък, 25.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Християнски и еврейски лидери ще празнуват 60 годишнината от основаването на Израел

Main Pic
Публикувана: 03.04.2008
Автор: ЕВ
Прочетена: 1074
Коментари: 0

Християнски и еврейски лидери ще се съберат заедно на 15 май в сградата на ООН, за да отпразнуват 60 годишнината от основаването на съвременната държава Израел, съобщава ASSIST News Service.

Участниците в молитвения прием ще заявят своята подкрепа към държавата, „основана за един ден” на 14 май 1948.

На официалния прием ще има обръщения от израелския посланик Асаф Шапиф, пастор Джон Хеги, основател на Християни обединени за Израел; и равин Шломо Рискин, главен равин от Ефрат.

Организаторите на събитието смятат, че това ще бъде историческа среща на лидери от двете вероизповедания. Преди 60 години с решение на ООН е провъзгласена независимата държава Израел, отдадена на оцелелите от холокоста евреи.

 „Не знам за друг такъв случай в историята, в който евреи и християни се събират в ООН, за да издигнат гласа си в обща молитва” – казва Робърт Стърнс, изпълнителен директор на Eagles’ Wings Ministries и един от съорганизаторите на събитието.

Очаква се на срещата да присъстват християнски лидери като Стивън Стренг, д-р Фредрик Прайс, Майкъл Литъл, Пола Уайт, Лу Енгъл, Джей Секулов, Барбара Йодер, Лари Крайдер, Карлтън Браун, Били Уилсън, д-р Дейвид Айрланд и много други.

 „Евангелските християни и еврейските представители ще се обединят и ще издигнат Бога на любовта, а не на омразата и ще призоват за мир и за прекратяване на насилието”, казва равин Рискин, който наскоро създаде Център за разбирателство и сътрудничество между евреи и християни в Израел.

Мястото на тържествения прием е също знаменателно, казват християнски и еврейски лидери. Неотдавна в ООН говори иранският президент Махмуд Ахмадинеджат, който неведнъж призовава за унищожение на Израел и отрича холокоста.

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg