Вторник, 23.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Има криза – има “секти”

Main Pic
Публикувана: 22.04.2008
Автор: ЕВ
Прочетена: 1203
Коментари: 0

За великденските празници Общинската администрация в Бургас има специална акция. Твърдо е решена да се пребори с нарушаването на правата на децата. Но не си мислете, че общината се е захванала с проблема в бургаския Дом за деца "Александър Георгиев - Коджакафалията", станал печално известен в началото на тази година, когато негови възпитаници бяха снимани в скандален трейлър със секс и насилие към филма „Баклава". По-късно, според публикации в медиите, инцидентите в Дома продължават, като на 17 март момче на 15 години е получило изгаряния в областта на дясната страна на гърдите и подмишницата, след игра със запалка и дезодорант, а на 9 април момиче на 12 години е ритано в главата от 17-годишно момче - също възпитаник на Дома.

Не! Общинската администрация в Бургас и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни (МКБППМН) започна кампания, с която предупреждава за активизиране на “религиозни eмисари” по повод наближаващите Великденски празници. Една от основните заплахи за децата в Бургас, според организаторите, са евангелско-протестантските църкви. И започна едно публикуване на материали в медиите, които имат задачката да изграждат образа на врага. Той е мистичен, чужд и агресивен. Опасен е и единствено решителните мерки на местната власт са в състояние да опазят децата ви от него.

Някои медии толкова се въодушевиха от темата (нали не е пак убийство или подслушани разговори със СРС), че поместиха илюстрации от Варна вместо от Бургас (е, поне е на морето...) и под снимката на сградата на варненската Методистка епископална църква гордо изписаха “Евангелска петдесятна църква”.

Бисерът на разпространения текст е: “За целта считаме за необходимо да Ви обърнем внимание на най-основните и опасни религиозни секти, които въпреки официалната си регистрация в Дирекция "Вероизповедания” към Министерски съвет, нарушават българските закони, правата на гражданите и обществения ред”.

И се питаме:

  1. Как са и “опасни”, и в същото време официално регистрани в Дирекция "Вероизповедания” към Министерски съвет?
  2. Как нарушават българските закони? Защо съответните органи не са взели мерки спрямо нарушителите досега?

В информацията, изготвена от МКБППМН, евангелските петдесятни църкви в България се приравняват с "Църква на Иисус Христос и светиите от последните дни – мормони” и „Свидетели на Йехова”. Нищо, че евангелистите са в Бургас още преди да ги има българските партии и преди те да си създадат режимите, с които да управляват и манипулират. От старите бургазлии сигурно всеки трети е или протестант или има в рода си протестанти. Термините „емисари”, „сеанси”, „примамване на нови членове” от речника на експертите по “диверсии под булото на религиите” в не толкова далечното минало, сега се вадят от нафталина за да послужат за пореден път като клапан за изпускане на парата.

Е, наистина много пaра се събра през последните седмици. Време е да празнуваме! Каквото и да е – веселете се! Само не питайте евангелистите за смисъла на празника, защото те, четейки от „другата Библия”, може да се отклонят от яйцата, козунаците и агнешкото и да ви кажат да празнувате Възкресение Христово!

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg