Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Световният молитвен ден се провежда и в България

Main Pic
Публикувана: 10.05.2008
Автор: ЕВ
Прочетена: 1063
Коментари: 0

Началото...

Призив за покаяние и молитва. В навечерието на новото хилядолетие много вярващи от Кейптаун, ЮАР, усетили, че Бог ги призовава заедно да Го потърсят в покаяние и молитва, както и да приканят сънародниците си да се обединят в молитва за своите градове. Хората препълнили зали и стадиони. Скоро тези събирания, при които мнозина хора се срещат в един и същи ден на годината по различни места, за да се молят, обхванали цяла Африка. Година след година, милиони търсели Бога заедно, от почти всички клонове и направления в християнската вяра, във всяка страна от континента. Християните от

Африка споделили този повик за покаяние и молитва с вярващите по света. Резултатът е първият Световен ден за молитва на Петдесятница 2005 г., в който участват 200 милиона души.

По цялата земя. През 2006 и 2007 г. на Петдесятница се събират още повече християни в почти всяка страна на земята. Движението продължава да се разпростира, пълнят се стадиони и площади в малките селища, редица домове на вярващи. Множество църкви

се обединяват в молитва за Божия слава и благословение на всички народи. На 11 май 2008 г. християните отново ще се съберат, за да се молят и покайват с искрени сърца и обща надежда.

3 години по-късно и в България

Това ще се случи и в зала 1 на НДК в София. Църкви от различни деноминации ще се съберат заедно, за да издигнат гласа си в молитва към Бога. Организаторът на Световния молитвен ден за България споделя Филип Рашев споделя: „Зададох си въпроса какво ще стане, ако двама души на земята се съгласят за нещо? Тогава се замислих за

нещо по-голямо – какво ще стане, ако две църкви се съберат заедно да се молят? Ами два града? Позволих си да помисля за нещо още по-голямо – какво ще стане, ако един цял народ застане заедно пред Бога? Тогава видях множество вярващи християни, събрани на едно място за молитва и покаяние пред Бога.

Реших в сърцето си да изпълня Божията воля и с група млади хора започнахме да се молим и да организираме молитвения ден. По това време нямах представа, че има такова молитвено движение, което се разраства по света и води началото си от Кейптаун, Африка, където през 2001 г. 45000 християни изпълват един стадион с хваление и молитва към Господ. През годините различни държави отговарят на този призив за покаяние и молитва, а през 2007-а се включват 204 страни.

Вярвам, че е време ние, християните от България, също да откликнем на Божия призив към света за молитва и покаяние. Вярвам, че съединявайки се в молитва, ще изразим единството си като християни не само в България, но и с тялото Христово по целия свят.

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg