Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Световният молитвен ден се проведе за първи път в България

Main Pic
Публикувана: 13.05.2008
Автор: ЕВ
Прочетена: 933
Коментари: 0

На 11 май, в неделя, около 2 хиляди християни се събраха в зала 1 на НДК, за да се помолят заедно за България.

Това събиране е етап от инициативата “Световен молитвен ден”. В молитвено ръководство, изготвено специално за инициативата, бяха посочени конкретни молитвени нужди за всеки ден от 1 до 10 май.

Организаторът на Световния молитвен ден в България Филип Рашев сподели: “Всички по-големи български градове се включиха в тази инициатива. Поканата за молитва е към всеки човек – без значение от етническата, религиозната и църковната принадлежност. ”

От къде води началото си Световният ден за молитва?

В навечерието на новото хилядолетие много вярващи от Кейптаун, ЮАР, усетили, че Бог ги призовава заедно да Го потърсят в покаяние и молитва, както и да приканят сънародниците си да се обединят в молитва за своите градове. Хората препълнили зали и стадиони. Скоро тези събирания, при които мнозина хора се срещат в един и същи ден на годината по различни места, за да се молят, обхванали цяла Африка. Година след година, милиони търсели Бога заедно, от почти всички клонове и направления в християнската вяра, във всяка страна от континента. Християните от

Африка споделили този повик за покаяние и молитва с вярващите по света. Резултатът е първият Световен ден за молитва на Петдесятница 2005 г., в който участват 200 милиона души.В навечерието на новото хилядолетие много вярващи от Кейптаун, ЮАР, усетили, че Бог ги призовава заедно да Го потърсят в покаяние и молитва, както и да приканят сънародниците си да се обединят в молитва за своите градове. Хората препълнили зали и стадиони. Скоро тези събирания, при които мнозина хора се срещат в един и същи ден на годината по различни места, за да се молят, обхванали цяла Африка. Година след година, милиони търсели Бога заедно, от почти всички клонове и направления в християнската вяра, във всяка страна от континента. Християните от

Африка споделили този повик за покаяние и молитва с вярващите по света. Резултатът е първият Световен ден за молитва на Петдесятница 2005 г., в който участват 200 милиона души.

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg