Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Творецът създава творци

Main Pic
Публикувана: 29.06.2008
Автор: ЕВ
Прочетена: 1354
Коментари: 0

В столичната зала „Универсиада” на 21 юни т.г. се събраха младежи от различни църкви, за да присъстват на записването на новото DVD на музикалното-актьорското служение към църква „Ново поколение”.

Музиканти, актьори, танцьори се обединиха, за да изпълнят авторските песни на хората от служението за хваление и поклонение към църквата. Имаше и изненади! Публиката можа да чуе съвсем нов стил в музиката, който скоро започна да се налага в България – бийт бокс: ритъм, думи и мелодия, изпълнени от един и същи човек в реално време. Това е талантът на Ангел Ковачев, по чиито ритми прозвуча песента „Всичко, което диша, нека хвали Господа!”, написана от Антон Радославов.

Очаква се новият албум да излезе през октомври. Основните хора, които понесоха отговорността за събитието, бяха Александър Младенов, Венцислав Желязков и Даниел Ангелов.

Ето какви тайни ни разкриха те.

Александър Младенов, музикален продуцент:

Нарекохме този концерт „Творецът”, защото това е много обобщаващо за всичко, което сме правили до момента. От една страна, главният Творец е Бог, а от друга – човекът твори според заложбите, които Бог е поставил в него.

Една от песните беше композирана за програмата на децата за Великден. Впоследствие забелязахме, че много лесно се пее от хората и е приятна! Затова я направихме в концерта. Целта ни е песните да звучат добре, да ги преживяваме, а не просто да ги слушаме.

Даниел Ангелов, режисьор:

По време на организацията доста спорихме със Сашо. Оказа се, че говорим за едни и същи неща, но на различни езици. Преди спектакъла бях в болница, един полюлей ми падна на главата. Половината танцьори си изкълчиха краката. Имахме доста трудности!

Най-голяма история има песента „Една история”

От всички написани и изпълнени песни с най-голяма история е песента „Една история”. За нея Сашо разказва: „Написахме тази песен с Дани Ангелов. Той искаше да изпее историята на живота си. Помолих го да ми да разкаже историята по телефона. Записах я като аудио и след това му написах текста. След като му го изпратих му, той състави песента...”

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg