Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Когато децата не бива да пречат на кариерата

Main Pic
Публикувана: 18.07.2008
Автор: ЕВ
Прочетена: 829
Коментари: 0

Остра критика към правителствената политика в областта на семейното законодателство отправи Ева Херман, телевизионна водеща и публицистка от Хамбург. При представяне на доклад на Християндемократическата партия (ХДП) в Нюртинген (град в близост до Щутгарт) Херман цитира точка от коалиционния договор между ХДП, Християнсоциалния сьюз (ХСС) и Социалдемократическата партия (СДП), в която се посочва, че децата не би трябвало да бъдат повече „пречка за професията и кариерата”.

Ева Херман недоумява защо не се допуска и обратната хипотеза, а именно че професията и кариерата могат да бъдат пречка за децата. Според нея зад тази политика се крие амбицията на работодателите да спечелят жените и да ги задържат на пазара на труда. Жените са евтина работна ръка и печелят средно с 23% по-малко от своите колеги мъже. И чрез плащането на застрахователни вноски например те могат да допринесат за предотвратяване на краха на социалната система. В действителност тази политика не е в подкрепа на подрастващото поколение. „Двойките взимат решения, които са в ущърб на техните деца. Подобна грешна стъпка е решението грижите за децата да бъдат възлагани на непознати за семейството хора”, посочва Херман. При това поразителен е фактът, че в Германия, както и в цял свят, именно в регионите, където се раждат най-малко деца, има най-голям брой детски ясли.

Последици за цял живот

Журналистката предупреждава за последствията, които носи твърде ранното наемане на детегледачка: „Това, което преживяваме в първите три до четири години от нашето съществуване, оказва влияние върху нас до края на живота ни.” Отсъствието на собствената майка при бебетата и малките деца отслабва тяхното чувство за значимост и ги прави по-податливи на заболявания не само в детска възраст, но и до края на живота им. Децата, които в тази възраст приемат много любов, са по-здрави и в бъдеще също ще могат да отдават много любов. Проблемът се изостря чрез въвеждането на подобна практика на обгрижване в детските ясли. Докато една майка на тризнаци обикновено се приема за жертва на свръхголям стрес, възпитателите в детските ясли трябва да се грижат в извънредни случаи за 15–20 деца едновременно. В ранната раздяла между майката и детето Ева Херман вижда нарушение срещу „мисията на Сътворението”.

 

Немски портал за християнски новини www.idea.de

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg