Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Залата на славата номинира радиослужението на д-р Джеймс Добсън

Main Pic
Публикувана: 31.07.2008
Автор: ЕВ
Прочетена: 1021
Коментари: 0

Радиослужението на д-р Джеймс Добсън, което съществува повече от 30 години, бе удостоено с официално приемане в Залата на славата на радиопрограмите в Съединените щати. Класацията тази година е направена след национално онлайн гласуване, а програмата на д-р Добсън Focus on the Family е първата религиозна радиопрограма, която получава подобно признание.

Служението на Focus on the Family е основано в средата на 70-те години на 20. век от д-р Джеймс Добсън – психолог, преподавател и автор на книги. През септември 1978 г. той записва телевизионната поредица Focus on the Family в Тринити Юнивърсити в Сан Антонио. Следващата година поредицата е издадена в 7 части и разпространена и гледана от над 90 млн. души по света. През годините Студио 865 издава и разпространява 2 телевизионни поредици на д-р Добсън Focus on the Family и на български език.

Поради големия успех и интереса към служението на д-р Джеймс Добсън след издаването на телевизионната поредица той получава планини писма от хора от цяла Америка, които го молят за помощ и съвет. В края на същата тази година д-р Добсън записва своята първа радиопрограма, озаглавена „Завръщане към консервативните християнски ценности”. Оттогава до днес неговата радиопрограма не слиза от ефира на повече от 4000 радиостанции по целия свят. Тя се превежда на 27 езика в повече от 160 държави.

След новината за резултатите от гласуването д-р Добсън каза: „През целия си живот съм правил едно-единствено нещо – да обличам мислите си в думи, но в този момент е трудно да изразя чувствата си, породени от оказаната ми чест. Аз съм изключително щастлив, защото всеки един човек от нашия екип я заслужава. Програмата Focus on the family не е усилие само на един човек. В нея по един или друг начин са взели участие повече от 10 хил. души през всичките тези над 32 години. Аз съм им задължен.”

Управителният комитет на Залата на славата на радиопрограмите за 2008 г. номинира д-р Добсън в категорията „Радиопрограма от национално значение” заедно с Боб Костас, д-р Лаура Шлесингер, както и всеизвестния Хауърд Стърн. Едно от изискванията за номинация в тази категория е програмата да има принос към радиоиндустрията в национален мащаб за поне 10 години.

Официалната церемония по приемането в Залата на славата ще се проведе на 8 ноември т.г. в Чикаго.

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg