Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Нова телевизионна драма за тийнейджърската бременност

Main Pic
Публикувана: 14.08.2008
Автор: ЕВ
Прочетена: 680
Коментари: 0

Наскоро щатът Масачузетс нашумя в общественото пространство заради група момичета от гимназия, които основават инициативата „Договор за бременност”. Идеята на инициативата е ученичките, които забременяват, да родят децата си и да ги отглеждат заедно, защото в повечето случаи не получават помощ от родителите си. Седемнадесетте ученички забременяват умишлено заедно. След като започват масово да си купуват тестове за бременност от клиниката към училището, лекарите подозират, че има нещо организирано, но не очакват да е точно това.

 

Организациите, които работят в полза на семейството, се разграничиха от всички спекулации, които се правят във връзка с тийнейджърската бременност. Според тях забременяването сред тийнейджърите се разпространява като болест. То съществува заради лоша култура, лоши училища и лоши ценности.

 

„Ако училището е безпомощно пред ситуацията и окуражава безразборния живот, който води до бременност, тези момичета ще приемат, че ранните секс и майчинство са приемливи за обществените норми” – това е заключението, което направи Съветът по изследване на семействата седмица, след като медиите огласиха инициативата.

 

В условията на случилото се излезе и телевизионна драма за живота и борбите на 15-годишно момиче, което забременява. Филмът се казва „Тайният живот на американския тийнейджър”. Той е част от националната кампания за предпазване от тийнейджърска бременност и непланувана бременност.

 

Всички организации, които се борят за целостта на семейството, със сигурност ще използват този филм като послание за необходимост от сексуална въздържаност в съвремието ни. Според последните изследвания бременността сред тийнейджърите нараства драстично.

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg