Вторник, 02.06.2020

Вестник Евангелски

Стих на деня"Колко обичам аз Твоя закон! Цял ден се поучавам в него." Псалм 119:97

OnLine
RSS Facebook Twitter

В Господа трудът ви не е напразен!

Main Pic
Публикувана: 29.08.2008
Автор: ЕВ
Прочетена: 875
Коментари: 0

Интервю на Лъчезара Йосифова

с Ане Фраш, основател на фондация „Помощ за България – Улм”

През 1982 г. Ане Фраш основава фондация „Помощ за България – Улм”. Оттогава, вече 26 години, тя помага на България, като заедно със съработниците си влага средства за над 2,5 милиона християнски книги на български език, от които предимно детски Библии.

На 1 септември т.г. Ане Фраш става на 90 години. Вече над 71 години тя вярва и служи на Бог с живота си.

 

С Божията помощ на 1 септември т.г. празнувате 90-годишен юбилей – нашите поздравления! От 71 години вярвате в Бог. Какъв е най-важният ви опит във вярата?

– Божията милост ме призова за работник на Неговата нива, а Божията сила ми е помагала да понасям изпитанията през тези 71 години във вярата.

По време на нацисткия режим в Германия са ви предлагали политическа кариера, ако се откажете от Бога. Какво им отговорихте тогава?

– Молитвите на моята майка ми помогнаха да взема най-важното решение в живота ми – да се откажа от политическата кариера и да приема Господ Исус за мой личен Спасител. Това беше по-силно от предложенията на нацистите за политическа кариера.

В дългия си житейски път сте имали трудни изпитания. Имате ли лично Слово от Библията, което ви е помагало да устоявате?

– Цялото Слово е насърчение за мен и то е опората ми в радост и изпитания. Силата на Словото съм усещала винаги в живота си, особено в изпитания, които по човешки трудно се понасят. Едно от тези изпитания беше смъртта на две от децата ми.

Как се насочихте към служението на фондация „Помощ за България – Улм” за набиране на средства за милиони християнски книги на български език?

– Аз не съм се насочвала към това служение. То е дар от Бога. Затова и Той така обилно го благославя, а, разбира се, чрез него и българския народ.

Разбрахме, че България е на първо място в света в процентно отношение спрямо населението по раздадени над 2 млн. и 700 хил. детски Библии, учебници по християнска етика и Новия завет в държавните училища. Какви са отзивите, които получавате от България?

– Нашите сътрудници в България получават стотици благодарствени писма от държавни институции и частни лица. Това за нас е голяма радост.

През трудните години на прехода сте изпратили над 400 тира с хуманитарни помощи. С кои болници и организации работихте тогава?

– Наши партньори в хуманитарната дейност бяха Националният комитет на Българския червен кръст, Социалното министерство, Министерството на здравеопазването, Агенцията за чуждестранна помощ и различни църковни институции.

Какво бихте пожелали на нашите читатели като дългогодишен вярващ?

– Най-напред благодаря на българските християни за плодотворното дългогодишно сътрудничество. Поздравявам ги с думите на Словото Божие: „Затова, възлюбени мои братя, бъдете твърди, непоколебими и преизобилвайте винаги в Господното дело, понеже знаете, че в Господа трудът ви не е напразен!” (I Коринтяни 15:58)

От името на редакцията на „Евангелски вестник” ви желаем благословен юбилей, много бисери на Христова любов и спасени души!

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg