Сряда, 24.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Децата трябва да получат по-строга защита срещу злоупотребата с наркотици

Main Pic
Публикувана: 02.09.2008
Автор: ЕВ
Прочетена: 759
Коментари: 0

Епископът на Хамбург – Мария Йепзен, призовава за по-голяма бдителност по отношение на злоупотребата с дрога и алкохол сред подрастващите и младежите.

Обезпокоително е, че в град като Хамбург всеки трети младеж на възраст между 14 и 18 години се напива най-малко веднъж в месеца, казва епископ Йепзен след посещение на Младежката организация за превенция и борба със зависимостите „Come in!” („Заповядай!”). Засегнатите носят само частична отговорност за действията си. „Всяка бутилка с алкохол, която се намира в ръката на малолетно/непълнолетно момче или момиче, е била получена преди това от ръката на някой възрастен.”

 

Чистият хероин е предписван като лекарство

 

Епископ Йепзен се изказва по повод актуалната дискусия за това, дали диаморфинът (чистият хероин) може да бъде използван като медикамент при лечението на зависимостите от алкохол и наркотици: „Трябва да използваме всеки шанс, за да освободим хората от техните зависимости.” „Come in!” е специализирана клиника и терапевтично дружество (комуна) за лечение и възстановяване на зависими деца и младежи. Пациентите, повечето от които са на възраст между 12 и 18 години, получават специализирана помощ при лечението на алкохолизъм, зависимост от канабис, хероин и други наркотични вещества. В комуната живеят около 30 младежи. Те могат да останат там до 2 години, като през този период получават не само медицинска грижа, но посещават и специализирано училище, в което усвояват практически навици и умения. Около 75% от пациентите преминават успешно терапията.

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg