Вторник, 23.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Дилемата развод (Част 3)

Main Pic
Публикувана: 30.09.2008
Автор: Уенди Биъри
Прочетена: 756
Коментари: 0

Дискутирахме, че пътят към развода започва в мислите ни. Друга стъпка по пътя са действията. Какво говорят действията ни за брачния ни статут?

Виждала съм

семейни жени, които се държат така, все едно си търсят партньор

Поведението им показва желание за контактуване на интимно ниво с други мъже. Начинът, по който осъществяват контакт с очите си, показва отношение на сърцето, според което те не се чувстват защитени в брачните си отношения. Облеклото на тези жени ни кара да си мислим, че искат да покажат телата си. Разбирам, че те се чувстват несигурни в брачните си отношения. Има нужди, които се опитват да задоволят извън брачното си взаимоотношение и извън обкръжението на приятелките си.

Била съм около мъже, които са ме карали да се чувствам неудобно. В такива ситуации чувствам, че ме гледат и се опитват да общуват с мен по неподходящ начин. Някои от тези мъже са женени. Изглеждат несигурни и сякаш искат да покажат, че могат да флиртуват с други жени. Обличат се със сексуален подтекст – така, че да покажат мускулите си.

Тези действия на мъжете и жените отправят послание, че не са посветени и търсят партньор, за да се забавляват. Дори и да няма никакви физически действия, те се наслаждават на емоционалния трепет от флиртуването.

Когато прекарват време с партньора си, тези хора са нещастни

Те винаги искат да излязат навън и да бъдат с други хора. Обикновено говорят негативно за съпруга или съпругата си, присмиват се на брака.

От друга страна, наслаждавам се да бъда с приятели, които имат здрав брак. Разговарям свободно с тях и се чувствам уважена като жена. Мога да водя задълбочени разговори и да съм сигурна, че споделям мислите си, без да трябва да се притеснявам за всяка изговорена дума и всяко действие. Обичам да бъда около семейства, в които съпругът и съпругата са крайно верни един към друг.

Както споменах по-горе, има хора, които никога няма да извършат някакъв физически акт или прелюбодейство, но през цялото време прелюбодействат на емоционално ниво. Мисля, че терминът свирепа вярност е важен, ако искаме да се противопоставим на развода и на семейното разпадане.

Спомням си първия път, когато чух за свирепа вярност. Беше на една женска конференция. Говорителят разказа история за жена, която осъществявала контакт с очите с всеки мъж, който влизал във фоайето, където се е провеждала християнска конференция. Тя била съпругата на един от говорителите. За нея не било грешно да осъществява контакт с очите. Но начинът, по който поглеждала, за да осъществи този контакт, изглеждал като флиртуване и бил неприемлив. Сякаш търсила одобрението на всеки мъж в стаята. Някой, който действа по този начин, практикува емоционално прелюбодейство. Опитва се да посрещне емоционалните си нужди по неприемлив начин.

Като жена се питам дали се обличам по начин, който говори за вярност към съпруга ми. Харесвам модата колкото всеки друг, но поставям ли акцент върху тези части от тялото ми, които са само за съпруга ми? Стилът, в който се обличам, отправя ли послание, че съм сексуално свободна? Дрехите ми карат ли мъжете да ме гледат прелъстително? Това са въпроси, които всяка жена и всеки мъж трябва да си задават. Чух за един много добър принцип.

Нашето облекло трябва да насочва другите да ни гледат в лицето и очите

Това са истински значимите части от тялото ни. Ако очите ни отразяват душата ни, тогава ще искаме хората да гледат тях, а не джобовете на тесните ни дънки или пък деколтето на блузата ни.

Не казвам, че трябва да се обличаме в чували. Но мисля, че трябва да се върнем в началото, ако искаме да предотвратим развода и конфликтите. Да бъдеш свирепо верен в отношението, в поведението, в думите, в облеклото си. Това са добри стартови позиции.

Следващия път ще разгледаме историята за една жена, която живее победоносно след развода си.

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg