Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Рожден ден на "Уейв радио"

Main Pic
Публикувана: 16.12.2008
Автор: Георги Зидаров
Прочетена: 1202
Коментари: 0

Със скромна почерпка и много музика "Уейв радио" отпразнува третия си рожден ден, за да навлезе в четвъртата си годишнина.

За празненството екипът на говорещата медия бе измислил куп изненади за своите слушатели, както и за гостите си, които бе поканил на живото си предаване. Купонът започна с кратко съобщение от водещия, след което се чу поредната хитова песен в ефира на радиото. По повод празника медията получи за подарък торта, две пици и сладки от слушателка от Кърджали. Никой не разбра коя е тайнствената почитателка на медията.

„За първи път разбрах за "Уейв радио" една ноемврийска вечер преди три години, когато стоях пред компютъра си и се чудех какво да правя” – разказва Стефан, който всички „вълнари” познават като Чефото. Сега той помага като водещ в медията. „Преди три години чух в ефира гласа на Чочо и Мариан, които впоследствие станаха и първите водещи на радиото. Двамата обсъждаха популярни християнски изпълнители, както и техните най-нови песни”, споделя той. „Още тогава осъзнах, че трябва да стана част от екипа, създал медията. Излязох от нас. Заключих апартамента, в който живеех, и се втурнах към Евангелската петдесятна църква – Варна, откъдето звучи радиото и до днес” – уточнява въодушевено Стефан.

Докато говоря с него, той ме прекъсва и пуска поредния поздрав за слушателите, обявявайки, че днешното предаване (на 19 ноември) е купонджийско и са поканени много гости в студиото.

След Стефан заговарям Росен, който всички познават като героя Шпиньо от сериала на медията „Трима братя, три сестри”. Категоричен е, че за участието си в радиото е благодарен на Чочо, който го натоварва със задачата да напише сценария за продукцията. Не минава много време и той измисля първите няколко епизода, които за дни оживяват в ефира, радвайки десетките слушатели на говорещата медия и до днес. Основната идея на сериала е по забавен начин да се осмеят проблемите в църквата и хората да се поучат от тях. „От импровизирана закачка сериалът се задържа в ефира повече от две години”, разказва Росен и хапва поредната сладка от масата с лакомства.

След мнения на хора от екипа разбирам, че трите години, прекарани пред микрофона в студиото, са си заслужавали и работата им носи благословение. Следващият по ред беше Владо – отскоро християнин и за пръв път на рожден ден на подобна медия. Той сподели, че досега е посещавал много фирмени партита на водещи частни фирми в страната, но рожденият ден на радиото си остава паметен в живота му.

До него седи и Детелина, която се слави с това, че не пропуска нито една „Нова вълна”, състояла се през годините. За Уейв радио Дети казва, че харесва живите предавания в сряда и събота вечер.

Към края на вечерта разговарях и с Пламен, който също е участвал в подготовката на сериала и е озвучил ролята на Звездолет. Пред него си признавам, че и минута не съм слушал от сериала, но обещавам, че някой ден ще го чуя. За радиото Пламен споделя, че с радост е приел идеята за сериала, защото хора от екипа са му приятели, и искрено се е забавлявал.

За сладък край си оставяме тортите, които още не сме изяли. Разрязваме разкошното изкушение и си пожелаваме още толкова години по десет да се задържи радиото в интернет, а един ден да се качи и на FM вълни!

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg