Четвъртък, 25.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

„Промени своя свят” – Рождествен концерт в НДК

Main Pic
Публикувана: 05.01.2009
Автор: ЕВ
Прочетена: 1227
Коментари: 0

Какъв е вкусът на вечността? Какъв е ароматът на небето? Хората, които посетиха рождествения концерт под надслов „Промени своя свят”, на 13 декември 2008 г. в зала 1 на НДК, намериха отговора на тези въпроси.

Организатор бе фондация „Рождество”. Участваха групите Б.Т.Р., „Те”, камерна формация „Йоан Кукузел”, Графа, Дони и Нети, „Бон-бон”, формация „Рождество” и др.

 

Людмил Мандичев, управител на фондация „Рождество”:

„За четвърта година правим рождествен концерт, с който искаме да привлечем вниманието на хората върху истинския празник по това време на годината. Празникът е рожденият ден на Исус Христос. Затова го нарекохме рождествен концерт.

До момента го правихме на юнашки начала – група съмишленици се събрахме и решихме да направим нещо по повод празника. Започнахме да развиваме идеята си и тъй като се получи нещо добро, решихме да регистрираме фондация „Рождество”. Нейната цел е да поеме организирането на рождествения концерт. Идеята и желанието ни са да направим културно събитие, което да влезе в културния афиш на София и всяка година то да бъде очаквано!”

 

Антон Радославов, режисьор на концерта:

„Празнуваме раждането на една Личност, Която промени целия свят, като започна от Себе Си, първо промени Своя свят. Той не го направи с политическа или военна сила, а с правилните избори, с правилните думи, с правилните действия. Това ни дава надежда, че и ние можем да променим света, променяйки своя собствен.”

 

Ясен Велев, група „Те”:

„Рождество Христово е празникът, който поставя началото на истината. За мен Рождество заедно с Възкресение Христово е един от двата най-основни празника в годината и винаги е нужно да му отдаваме значимо внимание.”

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg