Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Известни християнски изпълнители застават срещу бедността със съвместен албум

Main Pic
Публикувана: 15.02.2009
Автор: ЕВ
Прочетена: 1213
Коментари: 0
В края на януари т.г. на пазара в САЩ излезе сборен благотворителен албум, в който участват 19 от най-известните изпълнители на християнска и госпъл музика. Световната премиера на албума беше преди два месеца.
Албумът Compassion Art: Creating Freedom From Poverty не e просто музикален шедьовър, а опит да привлече възможно най-много хора в борбата срещу бедността по света. Идеята за създаването му е на Мартин Смит, вокалист на английската група Delirious. Преди една година в Шотландия той събира за една седмица някои от най-добрите творци на християнска музика. Целта му е всички да създадат песни за албум, печалбата от който да отиде в помощ на страдащите в най-бедните страни.
Сред изпълнителите, включени в проекта, са Израел Хоутън, Мат Радман, Майкъл Смит, Стивън Къртис Чапман и Дарлийн Чех.
„Събрахме заедно музиканти и автори на песни, за да дадем всичко от себе си. Моля ви, присъединете се към нас, като си купите албума”, отправя призив организаторът Мартин Смит. Един от участниците – музикантът Тим Хюс, разказва: „Съчетаването на голяма творческа сила с искрено състрадание към най-бедните и жертвите на нечовешко отношение, изглежда, носи изключителен заряд. Наистина се надявам, че този албум ще зарадва и вдъхнови много хора. Чрез него ще съберем средства и ще привлечем хора, за да направим нещо значимо за света.” Всички постъпления от песните, написани за албума, ще отидат директно за благотворителност. Половината от приходите ще отидат в благотворителни организации, избрани лично от авторите, а останалите – за четири общи проекта: „Ръка на надежда” (Hand of Hope), „Спрете трафика на хора” (Stop The Traffik), „Лъч на надежда” (Ray of Hope), „Уатото” (Watoto).
Освен албума творците обединиха усилията си и издадоха книгата „Изкуството да си състрадателен”, която също излезе на пазара в началото на тази година. В нея се проследява отношението на създателите на песните към хвалението, надеждата и справедливостта. Всички приходи от продажбите на книгата също ще отидат за благотворителност.
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg