Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Avalon – нов албум с ново звучене

Main Pic
Публикувана: 04.10.2009
Автор: Превод: Красимира Лакова
Прочетена: 1110
Коментари: 0
Без съмнение музикантите от група Avalon имат с какво да се гордеят – 21 сингъла начело на класациите, 6 награди „Дав“, 3 номинации „Грами“ и един приз от Американските музикални награди. Определено за групата би било по-лесно да разчита на стара слава и да продължи да предлага своя популярен тип поп. Те обаче са „Родени отново“ (Reborn), както е и името на техния съвсем нов албум, който е на пазара от 15 септември т.г.
Благодарение на стила на албума и без съмнение на оригиналния запис е важно да се отбележи, че новият проект слага край на приликата между всички досегашни албуми на групата.
Яна Лонг, основателката на Avalon, разказва, че Reborn е подходящото заглавие, защото изразява рождението на нещо ново и вълнуващо, което определено се отнася и за сегашния период, в който се намира групата.
Ето и имената на музикантите: Грег Лонг (съпруг на Яна Лонг, член от 2003 г.), Джереми Ричардсън, както и най-новият член – Ейми Ричардсън (съпруга на Джереми), която прави своя дебют в албума.
„Слушам Avalon, откакто се помня. Така че и като фен, и като член на групата мога да кажа, че хората ще бъдат изумени, когато чуят Reborn. Всички, които са го чули до момента, казват, че не са очаквали нещо подобно, но в същото време определено различават, че това е Avalon. За нас това е голям комплимент“, разказва Джереми.
Една от най-видните промени е, че за първи път групата работи с продуцента Иън Ескелин (All Star United, Krystal Meyers, Stellar Kart, Francesca Battistelli). Това е любопитен избор, като се имат предвид достигнатите от него висини в модерната рок музика, но със сигурност прави най-новия проект на Avalon, който е и най-амбициозен досега.
Иън разказва, че това е един от най-уникалните и забавни проекти, в които е участвал някога: „Групата няма страх да опитва нови неща и вокалите им са страхотни. Те са едни от най-усърдните, готови на всичко, талантливи музиканти, с които някога съм работил.“
За записването на албума музикантите си партнират с компанията E1 Music. Заедно с риска от новото начинание идва и отворената възможност, в която групата може да се протегне и да достигне по-далече. Компанията, позната преди като Koch Records, днес E1Music, е работила с много звезди от ранга на Ринго Стар, Ашли Кливланд, Туайла Парис и Бишъп Лонг.
Музикалната компания е дала на Avalon пълна свобода да правят това, което искат.
„Ние се фокусирахме върху творческата страна на нещата. Обичаме историята си и сме благодарни за всичко, което ни е дал Бог. Това, че не бяхме обременени с проблеми като расовата дискриминация например, ни даде възможност да експериментираме и да се забавляваме в процеса на работа“, споделят музикантите.
Албумът предлага агресивни мелодии в комбинация с нехарактерни хармонии и сола на китари. Това звучене със сигурност ще даде на посветените фенове на групата ново преживяване с добре познатата досега формула на музиката им. Но в същото време ще увеличи и броя на почитателите.
Яна Лонг си спомня: „През изминалите 3 години издадохме албум с химни, кавъри, както и юбилеен албум. Преминахме през промяна в състава на групата. Междувременно заедно с всичко това животът продължаваше да тече и сега е налице генерална промяна. Със сигурност от гледна точка на вокалите звученето на Avalon е запазено, но всичко останало е изключително разнообразно.“
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg