Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Харлем госпъл хор

Main Pic
Публикувана: 20.10.2009
Автор:
Прочетена: 1343
Коментари: 0


В началото на ноември, Арт БГ ще представи на българската публика най-известната госпъл формация в Америка – Харлем госпъл хор. Хорът, в който покойният Майкъл Джексън е пял като дете, и формацията, която лично настоящият президент на Америка Барак Обама избра за предизборната си кампания.
Харлем госпъл хор ще посети 4 български града в рамките на световното си турне в памет на големия Майкъл Джексън под надслов „Концерт на надеждата“

9 ноември – Пловдив, Драматичен театър
10 ноември – Варна, Дворец на културата и спорта
11 ноември – Бургас, Операта
12 ноември – София, зала 1 на НДК
13 ноември – Пловдив, Драматичен театър

За Харлем госпъл хор
Хорът е основан през 1986 г. от Алън Бейли, работил с „Джаксън Файв” през 70-те години (едни от първите големи изяви на Майкъл Джексън). Бейли се вдъхновява по време на празненство в чест на д-р Мартин Лутър Кинг в Котън клуб, Харлем. Той събира най-добрите певци и музиканти от афроамериканските църкви в Харлем и района на Ню Йорк.
Музиката на Харлем госпъл хор вече повече от 20 години заразява стотици хиляди души по целия свят с посланието си за любов и вдъхновение. Динамичните изпълнения на хора имат за цел да създадат едно по-добро разбиране за афроамериканската култура и вдъхновяващата музика, наречена госпъл. Всяка изява на Харлем госпъл хор преминава под мотото за обединение на народите и насърчаване на обич и взаимно разбирателство помежду им. Основна част от мисията на хора е и набирането на средства за благотворителност, насочена към децата.
В този век на надежда и промяна гласовете на хора отразяват възраждането на културата на Харлем. Музиката на Харлем госпъл хор е освободена, зареждаща с радост и вдъхновение. Госпъл химните на момичетата и момчетата докосват дълбините и на най-суровата душа и я издигат до ангелски висини – всяко изпълнение оставя публиката без дъх.

Билетите за четирите концерта на Харлем госпъл хор у нас са вече в продажба и могат да бъдат намерени в разпространителската мрежа на Eventim, НДК, магазини „Германос”, „М-Свят” и „Пикадили” на цени между 20 и 50 лв.

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg