Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

„Какво смяташ да направиш с остатъка от живота си?“

Main Pic
Публикувана: 06.01.2010
Автор: ЕВ
Прочетена: 1067
Коментари: 0
„Дори да ме убиете, аз пак ще се моля един ден да отворите сърцата си за Исус“. Думите на младия Pencil още повече ядосват надзирателите. Вече няколко часа продължава побоят, а ударите и ритниците трябва да принудят задържания да подпише документ, в който да документира отказа си от християнската вяра.
„Чрез Исус намерих мир в сърцето си. Никога няма да се откажа от Него и да Го предам“, не спира да повтаря невръстното севернокорейско момче, известно под псевдонима Pencil. Чрез силните аргументи на бруталното насилие той е трябвало да бъде убеден да се отрече от вярата си. Но момчето не се отказва от Исус. След неуспешните мъчения е изпратено в трудов лагер.
Преди да попадне в лагера, той и трима негови приятели искат да основат тайна църква в Северна Корея. Полицията обаче ги залавя, само Pencil успява да се измъкне. От своето скривалище той наблюдава как приятелите му са арестувани и качени в колата. Повече не ги вижда.
„Дали не би било по-добре да живея незабележим и удобен живот при дикторския режим в Корея?“, мисли си момчето. Спомня си обаче думите на своя библейски учител: „Какво искаш да направиш с остатъка от живота си?“ „Искам да бъда смел като моите приятели. И без страх да разказвам на хората за Исус Христос“, отговаря си наум Pencil.
Младият християнин се сприятелява с една вярваща двойка и заедно тръгват по пътищата на Северна Корея, за да споделят Евангелието с най-бедните. Те се спират край уличните просяци, споделят малко храна с тях и им разказват за най-голямата надежда, която е в Исус Христос. Сред бедняците има и такива, които са християни от години, а други с интерес слушат библейските разкази.
Един ден Pencil става жертва на собствената си страст към благовестието. Заради една Библия, която подарява на млад мъж по време на евангелизаторските си разходки, момчето попада в ръцете на полицията, а оттам – и в трудовия лагер. Два месеца по-късно силите му го напускат завинаги, още преди да навърши 20 години.
Между 80 000 и 100 000 души чакат последния си час в севернокорейските лагери на смъртта, които съществуват по волята на диктатора Ким Йонг Ил.
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg